Bláznivý Petříček

Díky  českému  ministru  zahraničí jsem si  tedy   alespoň připomněl ten  starý, dnes už  legendární   film J.L.Godárda…

A tím jsem patrně  definitivně vyčerpal  to pozitivní, co mohu, s čistý svědomím, poznamenat  na  konto  našeho  nového   ministra zahraničí, někdy   označovaného za   Pocheho pomstu.

Petříček hned na začátku  své náhradnické politické kariéry,  evidentně propásl příležitost moudře mlčet a do námořního  konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskem se nadšeně  vrhl po boku Prorošenka.

Je to dost  smutné, ale dokonce i  znalejší  profesionálové  dnes  nečiní zásadní  rozdil mezi důvěryhodností  Ruska a Ukrajiny. Snažím se nepsat pro blbce, takže si odpustím  nesčetné konkrétní příklady.  

Nějak mi přijdou logičtější a hlavně rozumější   postoje těch  světových politiků, kteří  se snaží  obě strany zklidnit, nežli těch,  kteří mají předem jasno a nejraději by hned válčili.

Jistě  lze namítnout, že  ministr  Petříček přece  nepatří  k světovým politikům. To je nepochybný fakt, ale i tak je mi poněkud stydno, omlouvám se za tu přecitlivělost, když zrovna  český ministr  vyvolává  vzpomínky  na tituly  filmů, jako jsou   Bláznivý Petříček,  případně  Myš, která řvala

Autor: Josef Havránek | středa 28.11.2018 8:00 | karma článku: 24,52 | přečteno: 228x