Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já bych poradila romské komunitě, aby začali podnikat jako živnostníci (proboha ne s nakradenými vrátky a mědí) - ať pečou pizzu, (tam pozor na hygienu), ale třeba zahradní práce (kolem jejich bydliště nejprve si vyzkoušet a pak činnost rozvinout). To by poznali boj o zrno ! A kouzlo byrokracie!

Ovšem, pokud parta drzých výrostků vtrhne do místního krámku a pobere co se jí hodí (vietnamské večerky to ani nenahlásí a zvládají) je to většinou jen přečin, ne zločin. Pokutu asi nevezmou v úvahu.

(!)

0 0
možnosti

Dodával jsem zboží vietnamským večerkám na severu Čech. I v problematických čtvrtích jako třeba Janov v Litvínově! Vietnamci to řešili tak, že do krámu pustili max. 5 cikánů, jeden vietnamec stál u dveří jako závora, nesměli mít sebou dětské kočárky, ty nechávali stát venku. Neustále je bedlivě sledovaly, dokonce jsem zaregistroval, že provádějí kontrolu u některých jedinců zda-li u sebe vůbec mají peníze na nákup, pokud ne, tak ho hned vypakovali. Krádež neřešili přes policii, ale tak, že dotyčný dostal hned přes držku a už ho do krámu nikdy nepustili ( takhle mě to řekl majitel večerky, protože jsem se divil, jak tu můžou přežít ). Pod pultem měli baseballky a jiné vyjednávací prostředky! Konkrétně zde popisuju jednu večerku v Janově, když jsem tam přijel, nikdy jsem tam neviděl nikoho jiného nakupovat než cikány. Podobné jsem zažil i v Ústí nad Labem. Je zajímavé, že na vietnamce si cikáni pravděpodobně nikdy nestěžovali. Takhle jednat Čech, tak už ho řeší kocábisti a zřejmě i soudy! Řekl bych z mého pohledu trochu sverázný, ale účinný způsob jak eliminovat cikánské zloděje!

0 0
možnosti
LN

...má-li to být ta první jarní vlaštovička....pak díky za ní...

5 0
možnosti
Foto

Ono to vyplývá z rozdílného charakteru policejního zasahování. Zatímco policie poněkud vágně zasahuje při tzv. běžné kriminalitě romů i neromů, tak poněkud razantněji vystupuje při potlačování protiromských aktivit, protože ty jsou vždy jednorázovou, lokálně i časově přesně definovanou záležitostí. Mezi zásahy policejního komanda a jednotlivého policisty vždy bude rozdíl v intenzitě tohoto zásahu.

0 0
možnosti