Bezcharakterní politici řeší důchodce a studenty

Jak se to kdysi psávalo v kádrových posudcích - k penězům mám kladný vztah. Nicméně, zase až tolik se mnou nemávají…

Když jsem za komunistů mistroval, bral jsem podstatně méně nežli podřízení pracující v úkolu, ale spíše mi to bylo k smíchu, nežli k pláči - to už přeci tak nějak k bolševikům patřilo…

Nějaký čas po Listopadu jsem se postupně ocitl ve funkcích s příjmy několikanásobně převyšující průměrné mzdy. Nebránil jsem se, ale popravdě, zase tak úplně spravedlivé mi to taky nepřišlo, zvláště pak, když mě ta práce ještě bavila : -)

Za Kalouska, už jako důchodce, když šlo do tuhého a dokonce i politici si své příjmy zmrazovali, či snad i snižovali, když došlo i na radikální omezení valorizace důchodů, jsem nebrblal, přestože tenhle upovídaný ministr financí spoluobčany měsíce předtím ujišťoval - přísahal, že se také díky jeho prozřetelnosti, světová hospodářská krize České republiky nedotkne.

Teď je tedy znovu zle a mělo by se šetřit, jenže…

Vsadil bych vlastní hlavu, že to předvolebně, slavnostně vyhlašované šetření, snížení schodku státního rozpočtu o 125 miliard – byl, je a bude totální nesmysl - hoax, že nová vláda tolik nikdy nemůže uspořit i kdyby snad byla opravdu schopná a třeba se i rozkrájela!

Více než měsíc po volbách, vítězové zatím - konkrétně ohlašuji jen jedinou úsporu - cca 5 miliard, za zrušení slev na dopravu pro důchodce a studenty.

Tedy slev, jen obtížně zneužitelných, které uvedeným věkovým kategoriím, výrazně zlepšovaly  kvalitu života.

Mávl bych nad tím zvěrstvem rukou, pokud by si ovšem, zrovna politici , kteří o tom budou v nejbližší době hlasovat, právě teď, sami  sobě nezvýšili měsíční příjmy o dalších, přibližně 5 tisíc! : - (

Autor: Josef Havránek | čtvrtek 11.11.2021 10:31 | karma článku: 23,13 | přečteno: 220x