Andrej Babiš - Génius průměrnosti

Je to zvláštní -  stávající  české   národní frontě se, za neutuchající podpory médií,  sice  podařilo šéfa ANO  vystrnadit z postu místopředsedy vlády, ale volební preference ANO, kupodivu  významně  posílily…

Pochybuju, že nyní, po další  odstartované protibabišovské  kampani  postavené na deset let staré, už mnohokrát vyšetřované  -  znovu revitalizované kauze, vytažené těsně před volbami  jako  králík z kouzelnického  klobouku, může ještě ANO pomoci, ale nejspíše Babišovi   znovu  neublíží. Na to je  to zřejmě  až příliš průhledný produkt neférového  politického boje. Nepřeceňuju inteligenci českých voličů, ale co je moc, je příliš!

Ještě mnohem zajímavěji působí, že téhle masivní, umělohmotné kampani tak úspěšně  odolává zrovna Andrej Babiš, tedy chlápek s nevalnou minulostí, bez fyzické přitažlivosti, žádný mistr světa, či famózní řečník, kterého lze snadno chytit za slovíčko  a navíc  ještě  nechutně bohatej, což se v Česku  normálně neodpouští.

K pojmenování tohoto fenomenu mi úplně  nejlépe pasuje titulek jedné z knih Dušana Hamšíka – Génius průměrnosti.

Za Babiše bych nikdy nedal ruku do ohně, ale ten politický talent mu nelze upřít, přestože má také kliku, že se vynořil  zrovna v časech, kdy už má česká veřejnost plné zuby  těch „osvědčených“  politických panáků totálně odtržených  od životů   spoluobčanů.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | středa 16.8.2017 8:00 | karma článku: 21,47 | přečteno: 222x