Americké výzvědné služby očekávají ruskou invazi : - )

Obávám se, že nejspíše půjde o ty samé vyzvědače, co před časem krmili americké představitele a celý svět, z prstu vycucanými, „zaručenými“ informacemi z Afghánistánu, či předtím z Iráku, atd.,atd…

Každému, kdo jen trochu něco ví o ekonomické situaci Ruska, o jeho vojenských rozpočtech - v porovnání s USA cca třetinových, musí být zřejmé, že válčení není v ruském zájmu, že na Ukrajinu by to stačilo, ale nešlo by o nic jiného, nežli o vítězství Pyrrhovo.

U hranic s Ukrajinou sice parkuje nezanedbatelná část ruských vojenských sil, ale nikoliv proto, aby dobyly  Kyjev.

Zjevně mají  odstrašovat  - bránit připravovanému ukrajinskému  útoku na povstalecká centra,  masakru ve východní části Ukrajiny obývané především ruskou enklávou.

Ano, postsovětské Rusko, stejně jako bývalý důstojník  KGB Putin, nepůsobí, ani nemůže působit úplně věrohodně, ale žádná ruská vláda, by prostě nemohla ukrajinské Rusy jen tak hodit přes palubu!

Pochopit tu komplikovanou  situaci, by nebylo zase až tak náročné, pokud by se jen trochu chtělo, pokud by se v tomhle regionu nehrálo o něco úplně jiného!

P.S.

Bohuslav Chalupa:

„Pokud Ukrajina požádá o dodávku vojáků, budou brát žádost vážně a projednají ji příslušné úřady….“ .. tož to vám kluci zelený fakt nepřeju,
a nevěděl jsem že Vás ministryně  Černochová považuje za ZBOŽÍ...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | neděle 23.1.2022 10:31 | karma článku: 20,21 | přečteno: 205x