…a teď jim uletěly včely!

Zdvořilý  Aston o zdvořilém státním zástupci Šarochovi.V dnešním úvodníku vydavatel Neviditelného psa  působivě  shrnul  své  pocity z té roky trvající, nepovedené štvanice na Babiše…

Bruslí po tenkém ledě, každou jeho větičku  bych nepodepsal, ale i tak smekám -   renomovaných publicistů, kteří jdou  s vlastní kůží na trh,  v ČR  moc není.

Ano,  Andrej  Babiš s komunistickou, později s podnikatelskou minulostí není  žádný idol –  spíše   děravá,   snadno zranitelná figura. Ten  jeho mimořádně úspěšný vstup do politiky je  tak trochu zázrak, který  lze  z valné části připsat především  mimořádné neschopnosti, hlouposti   současných i  nedávných českých politiků…

Krom populismu, který si dnes už  ostatně  osvojili  také  ostatní politici, zcela bez ohledu na hlásané ideologie, Babišovi stačilo jen  trochu toho jeho nesporného smyslu pro realitu – úplně nepůsobit jako  ten obligátní politický panák - kašpárek, kterými se to v české politice jen hemží!

Ano, bývalý komunista a podnikatel  je nepevných názorů, snadno vydíratelný. Jenže, neschopná politická opozice a doslova  tragičtí , aktivističtí novináři  raději  všechno vsadili  na jednu kartu – pofiderní kauzu Čapí hnízdo, která, jak se ukazuje,   byla  jen  etickým, ale nikoliv kriminálním problémem Andreje Babiše.

Nebylo  by  vůbec  těžké  pochopit důvody, proč mnozí politici nechtěli,  nechtějí  jít s Babišem do holportu. Jenže, oni  celou tu dobu  povětšinou jen  trapně papouškovali ten působivý mediální obraz – trestně stíhaného  premiéra!

No a teď jim uletěly včely!

Zůstává  jen nepříjemně   rozpolcená společnost, pochybní politici a těžce zpolitizovaná média, v čele s těmi veřejnoprávními.

Autor: Josef Havránek | úterý 17.9.2019 12:28 | karma článku: 21,50 | přečteno: 223x