Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Po letech jsem dospěl k názoru, že celé t.zv. Pražské jaro bylo pouze divadlo, které mělo za cíl umístit v naší republice sovětská vojska. Přesto to bylo krásné období, na rozdíl od toho současného na Ukrajině, které má za cíl umístit americké základny co nejblíže k Rusku.

3 2
možnosti
JC

Na jaře v '68 můj táta říkal, že to se jen dvě party komunistů perou mezi sebou a obyčejných lidí se to netýká a tak se do toho nebudeme plést. A měl pravdu. Když jedna z těch komunistických part prohrávala, zavolala si na pomoc velkého sovětského bratra, který to uvítal, neb to konečně  byla příležitost rozmístit si u nás své rakety, čemuž předchozí místní komunistický šéf Antonín řečený Dobrotivý usilovně bránil. Bránil, až byl odejit s výslovných souhlasem onoho velkého sovětského bratra. Jenomže právě po jeho ochodu tu začalo mocenský bordel, s čímž velký sovětský bratr  možná nepočítal, možná počítal...

Necítím žádný soucit s komunisty, kteří to v srpnu ´68 prohráli. Nevidím žádný rozdíl mezi nimi a těmi, kteří vyhráli. I když trochu jo: většina těch, co prohráli, byli zašpinění od krve z 50. let.

3 0
možnosti
MM

Váš táta žil zřejmě zvláštní život, když tvrdil, že se to obyčejných lidí netýká. Já jsem si naopak říkal, že mě se nějaké party komunistů netýkají a užíval jsem si nadechnutí té trochy svobody.

4 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články