Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

H85a62n29a 25V75l83k34o16v77á

19. 11. 2016 18:30

R^ Trošku si myslím, že Mejstřík se od té popularizační party distancuje. A taky otevřeně vyjadřuje názor, že to bylo špičkami KSČ naplánované...

0 0
možnosti
JH

Rád bych tomu věřil, ale...

0 0
možnosti
RM

jj pohled na 17.11.89 je v současné době velice zkreslený. Tenkrát jsme byl v 5-tém ročníku, takže jsem byl celkem v centru dění a ještě si to naštěstí pamatuji.

Na Albertov jsem samozřejmě nešel protože to byla akce organizovaná SSM. Což se, ale nakonec ukázalo jako naprosto klíčové. Dokud jsme demonstrovali jen my "protisocialističtí živlové" (Palachův týden, atd...) tak to celkem nikoho nevzrušovalo. Ovšem, když poldové zmlátili vpodstatě normální lidi z "šedé zóny", tak to všichni vzali jako naprostou neschopnost režimu, který už ani neví koho mlátí a šli do toho.

Tato pravda se, ale už dnes moc nenosí.

0 0
možnosti
OP

Zkreslený pohled je z důvodu vymývání mozků mladé generaci. Např, vtloukají dětem do hlavy, že odpůrci komunizmu nesměli studovat - jak to, že např. vy jste studoval ? Většina signatářů charty má vysoké školy, dokonce i Havel byl přijat na VŠ.

K tomu listopadu - já tam také byl, jako ostatně na většině demonstrací - a vidím to asi takto:

Byla to demonstrace jako každá jiná. Většina mladých tam byla ne kvůli politickému přesvědčení, ale proto, aby si užili trošku adrenalinu. A slávy, když se mohli druhý den pochlubit kamarádům, že tam byli. A šťastni byli ti, kteří se mohli pochlubit i nějakým "jelitem" od obušku.

A protože se demonstrace obracela v nudu a lidé se začali rozcházet, pořadatelí vymysleli a hned uskutečnili první velkou lež - smrt studenta. A tuto pak dnešní ombucmanka Šabatová a její manžel Uhl rychlostí blesku předali našim i zahraničním médiím.

A právě tato lež odstartovala celý další průběh.

Lží to začalo, lží to pokračovalo, ( projev V. Havla - nebojte se nezaměstnanosti, již nikdy v žádném paktu, žádní bezdomovci...), a v neustálých lžích žijeme dodnes.

0 0
možnosti
RJ

Ano, jednou svazák, vždycky svazák. Nic z toho co ji soudruzi naučili nezapomněla.

Největší tragédií je, že učí a vymývá další mozky ...

8 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články