Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J96o85s33e18f 85P39o95t87r

1. 5. 2015 22:23

Nemám žádnou půjčku, když jsem se blížil nesolventnosti,  našel jsem si druhé zaměstnání (jako pokladní v Tescu), ovšem i tak si myslím, že  by se měly zpřísňovat pravidla vůči věřitelům a změkčovat opatření vůči dlužníkům. Proč?

Protože věřitelé  půjčují peníze, ne z humanitních, morálních důvodů, ale proto, aby z nich měli zisk, a to zisk naprosto bezpracný. Myslím si, že dosahování bezpracného zisku je stejně nemorální, jako nesplácení půjčených peněz.

0 0
možnosti
JR

J41a51n 85R35á13ž

1. 5. 2015 12:15

A co s věřiteli, kteří se sami dostali do problémů, když v naivní víře, že svobodně uzavřena smlouva o půjčce a splátkách je závazná, včetně zajišťovacích ujednáních.

Jak by oni měli být "amnestováni"?

P.S. Co je nemorálního na tom, že dlužník musí k úhradě dluhů použít svůj majetek? Připadá mi trapné, když si někdo vezme hypotéku na koupi bytu, pak nesplácí a v televizi naříká, že ho banka nutí byt prodat!

0 0
možnosti

To bych rád věděl, pane Goliáši, zda byste byl stejně razantním příznivcem oddlužení, pokud byste Vy byl tím věřitelem a zaměstnavatel Vám dlužil několik výplat.

1 0
možnosti
JP

autore, VASIM dluznikum klidne odpustte, co uznate za vhodne ... MYM dluznikum neodpustim ani korunu. me jako veritele nezajimaji ekonomicke, socialni, rodinne, zdravotni, psychicke ani jakekoliv jine problemy dluznika, me zajima jedine - dostat svoje prachy do posledni koruny, i kdyby to melo dluznika poslat pod nejblizsi most.

komu se tvrdy postup veritelu nelibi, staci malickost - nepujcovat si, radne a vcas platit vsechny poplatky, platit za odebrane zbozi a sluzby, a chovat se tak, aby vam nebyla ulozena zadna pokuta. pri dodrzeni techto jednoduchych pravilde vas zadny exekutor trapit nemusi ...

0 2
možnosti
PK

Jste duševní mrzák.

1 0
možnosti
JH

J75a43n 25H67u59r38k26a

1. 5. 2015 10:59

u exekucí se s tímto setkávám běžně dokonce exekutor či soud nabídne úvěrovou spol. na vyrovnání...celé rodiny dnes jsou v exekucích a skoro vždy bez šancí dluhy splatit a o toto jde zadlužit co nejvíce lidí těsně před zaplacením přeprodat pohledávku dalším a dalším subjektům tedy další právní poplatky soudní poplatky na které už rodin. příslušníci nemají...tedy hurá zabavit vše samozřejmě bez umoření dluhu

0 0
možnosti
JP

je pouze a jenom demenci dluzniku, pokud se zadluzi vice, nez jsou schopni splacet ... nikdo je k pujckam nenutil, nevidim tedy jediny duvod, proc by mel za dluzniky kdokokoliv nest nasledky jejich nespravnych rozhodnuti. kdyz jsem blbej, holt si to musim vyzrat az do smutneho konce, no.

0 2
možnosti
Foto

Když je někdo blbej a půjčuje si prachy na jejich vrácení nemá, je to jeho problém. Nemůže  čekat, že mu někdo dluh odpustí, aniž by sám pro umoření dluhu něco sám udělal. Rozhodnutí soudu je naprosto správné.

1 2
možnosti
HH

Vy jste ten blog asi nečetl,co?

0 0
možnosti
MP

Odpuštění dluhů je nesmysl. Sankční úroky, vymahačský průmysl,lichváři... zkrátka hyeny  to jsou věci, které mají být zakázány a  postihovány . jo a ten soudce.. ten by měl jít SEDET.

4 0
možnosti
JP

pokud by dluznici radne a vcas splaceli sve zavazky, nebylo by treba exekutoru. dokud se bude jeden jediny dluznik misto splaceni skryvat, nekomunikovat s veriteli, nebo ucelove prevadet majetek na jine osoby, do te doby jsou exekutori potreba.

1 4
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 380x
Přes deset let se zabývám osobním a duchovním rozvojem. Poznatky a zkušenosti jsem nejprve získal z literatury. Osobní život mi pak přinesl další zkušenosti a poznatky. Provozuji také vlastní stránky www.vstupdo5dimenze.cz.

Seznam rubrik