Rok 2015 - rok lásky a odpuštění (pokračování)

Rok 2015 je rokem lásky. V každém z nás je láska. S láskou v srdci jsme se všichni narodili. Jako malé děti jsme měli rádi své rodiče, měli jsme rádi svoji rodinu, měli jsme rádi všechny a všechno. Dolázali jsme se radovat z maličkostí, bylijsme bezprostřední a upřímní. Jako malé děti jsme neznali závist, neznali jsme nenávist, neznali jsme strach.  

Kdo v tom dítěti postupně potlačí lásku. Kdo má zájem na tom, aby se v tom dítěti láska více neprojevovala? Všichni jste kdysi byli milujícími dětmi. Zkuste si vzpomenout na svoje dětství. Pak na roky dospívání. Na dobu, kdy jste prožívali období zamilovanosti do osoby opačného pohlaví. A jak je to dnes?

Máte zabetonovaná srdce – láska je kolem vás, možná k vám i přichází, ale vy ji nevnímáte. Necítíte ji, protože máte srdce obalené betonem. Nezbývá než vzít sbíječku a dát se do práce. Do práce na uvolnění, osvobození svého srdce. Já vím, je to těžká práce. Nejtěžší práce je práce na sobě. Pohnout sám sebou k nějaké smysluplné práci. Pokud se vám podaří své srdce osvobodit, ještě není vyhráno, ale udělali jste velmi důležitý krok k tomu, abyste pocítili lásku.

Jakmile osvobodíte své srdce, pocítí velkou úlevu. Najednou budete svět kolem sebe vnímat trochu jinak. Najednou pocítíte, že lidé nejsou tak zlí. Najednou si všimnete toho, že někteří lidé se na vás dokonce usmějí, když je potkáte. Jde jen o to, být k těmto věcem vstřícný a vnímavý.

Když jste měli zabetonované srdce, druzí lidé vás vnímali jako egoistu, člověka uzavřeného, nepřístupného. Proto, když vy jste nyní lásce otevření, nemusí to tak chápat jiní. Přesně podle úsloví – podle sebe soudím tebe. Protože všichni ostatní mají ještě své srdce zabetonované. Ještě ho neuvolnili. Proto jsou přesvědčeni o tom, že vy jste také takový Vládne jim ego a ego si vše zdůvodní přesně podle tohoto úsloví.

Všichni lidé pod nadvládou ega jsou o tom skálopevně přesvědčeni. Navíc je ovládá strach. Strach z toho, že je druzí nemají rádi. Mít rád je cit. A cit projevuje a cítí pouze srdce. Takže jsou před vámi dva úkoly – osvobodit své srdce a zbavit se strachu. Strachu, že vás nemá nikdo rád.

Bude to ale i trochu, vlastně hodně těžké období. Budete se cítit uvolněně, budete intenzívně cítít a vnímat krásy tohoto světa. Ale budete se cítit osamněle. Budete se cítit nepochopeni. Dokonce se můžete stát i objektem posměchu. Bude to těžké období. Ale je nutno vytrvat a neustále na sobě pracovat.

Autor: Josef Goliáš | sobota 17.1.2015 21:30 | karma článku: 8,63 | přečteno: 319x
  • Další články autora

Josef Goliáš

Kam až to bude muset zajít ...

26.3.2016 v 14:12 | Karma: 12,33

Josef Goliáš

Nový společenský systém

2.3.2016 v 19:48 | Karma: 22,48

Josef Goliáš

Povídání o svobodě

11.2.2016 v 10:34 | Karma: 6,54

Josef Goliáš

Za svobodu, pravdu a lásku

6.2.2016 v 11:57 | Karma: 12,41

Josef Goliáš

Novoroční zamyšlení

3.1.2016 v 10:55 | Karma: 4,72