Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

odporný režim, nesvobodný Rv

0 0
možnosti
JL

Ty vaše odhady 95% spokojených-nespokojených, to je jen projekce vaší osobní zkušenosti, chápu, byl jsem za komunistů spokojený a teď jste nespokojený, ale s čísly si nehrajte. Před rokem 90 žádné objektivní průzkumy neexistovaly a dnes je to jinak - někde vyšel poslední výzkum, že asi 50% lidí je spokojených.

1 0
možnosti
Foto

Jenomže těch 50% spokojených je tak spokojených, že nechodí k volbám.

0 0
možnosti
Foto

V sriáale Krok za krokom zaznela veta: "Priority môjho manžela sú Rodina práca a futbal." na čo moja mam skonštatovala, že presne ako tvoj otec, ale v opačnom poradí. :-)

Ja by som povedal, že do práce chodím kvôli rodine a kvôli koníčkom. No a nie je nič krajšie, ak je práca zároveň koníčkom, čo je asi také vzácne, ako keď sa fyzická krása u nejakej osoby snúbi s tou duševnou (teraz nenarážam na svoju manželku, ale dúfam že si to prečíta a získam plusové body ;-D).

0 0
možnosti
VH

To si snad děláte srandu, že tady někdy bylo 95% spokojených lidí. To v Čechách nikdy nebylo a nebude. I kdybychom měli nejvyšší hospodářský růst na světě a patřili mezi TOP 10 nejbohatších států. My jsme rekordmani v revolucích a defenestracích počínaje husitstvím. Když se Angličan zeptá, jak se máme, tak je překvapen odpovědí, kterou v Anglii nikdy nezaslechl. Nejen v Anglii, ale i v chudé Africe.

Kdyby tady v r. 1989 byli tak spokojení lidé, tak by statisíce lidí nezaplnili Letnou a další města....

0 0
možnosti

I61v69o 49Ž90á20č47e25k

2. 3. 2016 23:15

Ale i těch 95 % nespokojených je nesmysl.

0 0
možnosti
Foto

Přece jenom bych před sepsáním takového blogu věnoval pozornost sociologickým výzkumům CVVM, které Vámi nastíněné problémy dlouhodobě šetří.

2 0
možnosti
MR

Problém je zde spíše v tom že jednodušší lidé nebudou nikdy spokojeni s tím co mají, vždy budou koukat na druhé ... .

Jsme v nejlepší historické době jaká zde byla a lze říci i již nebude. Problém společnosti je zde v tom, že demokracie stojí a padá s kvalitou občanských hodnot a postojů a ty vznikly ještě za dob minulého režimu a neměly valnou šanci se pořádně otrkat... .

Ve dvacátých letech minulého století vznikl velký průlom, kdy se po Evropě začalo zavádět všeobecné volební právo a do popředí se dostala celkem "primitivní" většina, jež slyšela na kde co a výsledek byly pokusy o komunistické převraty v různých zemích Evropy a ve třicátých letech nástup fašismu a po válce natup stalinism. Po roce 90, nástup socialistické Evropy jež dnes není schopna čelit skutečné realitě světa jež není humanistický ale čistě civilizačně agresivní.

Lze říci že celé 20 století bylo osudem dáno všanc aby se ukázal možný vzestup člověka, což dnes z více jak 90% jež nemožné, naopak vede k rozkladu hodnot společnosti a generací jež nemají schopnost postavit se na vlastní nohy.

Zkrátka naše evoluce došla svých hranic a teď bude určitý sešup dolů, než bude nastolena určitá rovnováha a vítězný civilizační druh ... .

1 5
možnosti
Foto

I75v72a67n 13M56a33r54e27k

2. 3. 2016 20:15

Doufám p.Rodene , že se mezi ty "jednodušší" lidi řadíte i Vy ! Rv

1 1
možnosti
Foto

Jsou v naší nynější společnosti, v nynějším společenském systému vytvořeny podmínky pro kvalitní život člověka? Ano jsou a daleko větší než před rokem 1989. Nikdy jsme se neměli tak dobře jak v současné době.RvRv

4 0
možnosti
Foto

Jenom to tak posledních deset let poněkud stagnuje. Tržní kapitalizace je dnes nižší než v r. 2006. To mě samotného překvapilo. Od toho se totiž odvíjí mnoho dalších věcí.

1 3
možnosti