Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Svobodu lze chápat jako ohraničenou veličinu, která je nerovnoměrně distribuována mezi jednotlivé subjekty žijicí v daném čase a prostoru. Díl svobody, který má každý k dispozici se časem mění a závisí na tom, kolik je jí jedinec schopen uhájit. Při zvyšujícím se disproporcím mezi bohatstvím jednotlivců a zároveň s růstem počtu obyvatel přirozeně většina svou svobodu kontinuálně ztrácí. Z toho plyne, že např. před třiceti lety byla situace průměrného jedince podstatně vyšší než dnes, to je jasné.

0 0
možnosti
Foto

To bude asi lekrace, co?;-D

0 0
možnosti
Foto

Svoboda je mít možnost použít své znalosti pro své vlastní potřeby s výjimkou agrese.  Svobodná společnost je  taková společnost, kde nikdo neútočí proti mírumilovným lidem , tedy  tam kde není institucionalizované násilí.

0 0
možnosti

P71e96t25r 38S30k33á17c95e14l

28. 4. 2015 21:56

Otázkou je, zda nastřelení čipů do ruky a čela je útokem na člověka anebo jeho obranou. Podle toho co  mi řekl pan Paseka ze Svratouchu, tak jde o útok na svobodu člověka. Budou to při uzákonění okecávat, tedy slibovat větší bezpečí a pohodlí. Už nyní se někteří těší, že nebudou nosit s sebou průkazky, klíče apod. Takže zbavme se klíčů, průkazek apod., ale netěšme se ze svobody. I ten metr svobody kolem každého člověka (výrok T.G.Masaryka) nenávratně zmizí...R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 380x
Přes deset let se zabývám osobním a duchovním rozvojem. Poznatky a zkušenosti jsem nejprve získal z literatury. Osobní život mi pak přinesl další zkušenosti a poznatky. Provozuji také vlastní stránky www.vstupdo5dimenze.cz.

Seznam rubrik