Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bůh neexistuje a kdyby existoval, tak by to byl pěkněj zmetek.

1 4
možnosti
JC

Dobrý den. Původně jsem na podobné diskusní příspěvky nechtěl reagovat, každopádně pokud Bůh neexistuje, tak je váš příspěvek bezpředmětný. Pokud existuje (a já VÍM, že ANO), tak to asi není takový zmetek, když vás nepotrestal za to, že ho urážíte. Zkuste se někdy zamyslet nad tím, co někomu sdělujete. Vím, že myšlení bolí, ale za pokus to stojí.

4 0
možnosti
Foto

Myslím, že Boha vymyslel člověk a právě proto nabízí spasení až po smrti. Nicméně nechť si každý věří, čemu chce.

0 1
možnosti

Dík za zajímavou úvahu.

Proč může být člověk spasen? Protože jej Bůh miluje!

:-)

3 0
možnosti
JH

J36a67n 43H61y76n49e29k

29. 11. 2016 11:02

Víra, náboženství a církev jsou pojmy, které je nutno pojmenovat , vysvětlit a také k tomu tak přistupovat. Tyto pojmy mají k sobě vztah, ale každý je nutno chápat zvlášť. Právě náboženství - učení, církev -instituce to je ten kámen úrazu, příčina válek a zabíjení, a hlavně nedorozumění. To vidíme v současnosti, co náboženství vyprodukovalo. Za náboženství a církev lze schovat právě zájmy úzké skupiny, které ovlivní převážně negativně široké vrstvy. V tom je problém i dnešních válek. Církev a potažmo i náboženství sehrává negativní úlohu v současnosti. Jenom otázka. Kdy si sedly jednotlivé církve ke "kulatému stolu", aby vyřešili problémy současnosti? Zkuste si na to odpovědět sami.

0 3
možnosti
PD

P85e47t19r 80D57r17a80p79a24l

29. 11. 2016 10:58

že když někdo na "stará" kolena prozře, tak jej současně zachvátí mesiášský syndrom a potřeba hlásat svou jedinou správnou víru všem ostatním.

1 3
možnosti
MP

Ten článek o ničem nevypovídá. A údajný řecký nápis : " Božský Jehovo povstaň " bych si rád přečetl v originále. Slovo Jehova se v řečtině vůbec nepoužívalo. National Geographic už je tendenčně antikřesťanský a na upadající kvalitě je to vidět.

A už jste si, pane Smejkale, přečetl můj odkaz o problematice datování stáří Země pomocí krystalů zirkonu ? Nebo jste si stále jistý, že její stáří známe s přesností na 1% ?

0 0
možnosti
JL

Nevím, jestli Bůh existuje nebo ne. Ale můj názor je ten, že je vždycky lepší něčemu věřit než nevěřit ničemu.

0 1
možnosti
Foto

J44i40ř98í 26K33i34n63d79l

29. 11. 2016 13:49

Já jsem četl několik vyjádření lidí,zabývající se vědou a kteří věří v Boha a oni zhruba uváděli toto: " Ve světě ve kterém žijeme,existuje vznikání a zanikání, všechno co se pohybuje, muselo být nějakou silouuvedeno v pohyb. Vědci si kladou otázku,kdo to vše uvedl v pohyb a nenalézají odpověď a stejně tak při zkoumánípřírody, při zkoumání stavby rostlin, při zkoumání chování zvířat, docházejík závěru, že vše co je v přírodě, ve vesmíru má řád, má inteligenci ato je také důvodem proč většina lidí zabývající se vědou věří v Boha.

2 0
možnosti
DB

je to zvláštní že někteří lidé potřebují boha na to aby byli dobrými lidmi a je ještě zvláštnější , že někteří to nepotřebují...a je ještě zvláštnější, že někteří kdo věří v boha zapřičinili vraždy, a jakékoliv další lidské mizernosti...viz papež Borgia a další papežové a křižácké výpravy, kde se loupilo zabíjelo a znásilňovalo a to vše milý pane ve jménu boha

víra je zlo...protože brzdí vědění....kdo věří, nemůže vědět....a to z něj dělá manipulovatelnou ovečku, která potřebuje svého pasáka...a to potřebují vládnoucí kruhy...aby masy lidí byly poslušné a nevědomé..no a dnes e to děje pomocí desinformace .....protože již není možné lidi odstřihnout od informací....tak se jim jen poplete hlava...je to stejné jako když Hitler zakazoval poslouchat rádio Kromě ŘÍŠ...a když komunisté zakazovali německou televizi...a tak dále..je to pořád jen a jen o manipulaci na základě asymetrie vědění.....

váš článek vnímám jako zoufalou manipulaci...pokud na to věříte sám...OK..vaše věc...věřte si doma a sám...ale proboha... nešiřte takové bludy jako že země je placatá a že Slunce létá kolem Země.....tedy základní nepravdivé a manipulativní hlášky církve......

3 5
možnosti
JL

Víre je zlo, protože brzdí vědění, ale zvláštní je, že věda jako taková vznikla uvnitř katolické církve. Vzdělanci z církevních kruhů byli ti, kteří objevili skoro všechno podstatné.

1 0
možnosti
KJ

Tento Váš pátý článek docela hlavu i patu má.Nemyslím ale, že hlavní problém by byl v popírání Bible.Věřím, že hlavní kameny příběhu vrženy byly.Otázkou je, jestli to byla hlavní dogmatická stutečnost, nebo jen střípek celého příběhu, který je trošku celistvější.Ale to je jiné téma.Mne se osobně nelíbí ta striktní a dogmatická podmínka přijmutí JK.Existuje dost lidí, kteří se narodili např.mimo oblast ovládanou křesťanskou vírou.Tito lidé logicky nemohou přijmout JK.Přesto, pokud existuje rozuzlení našeho lidského příběhu, tak ochuzeni nebudou.To jsem si jist.

2 0
možnosti
Foto

Některé historické události popisované v Bibli se staly a prokazují je archoologické výzkumy a jiné písemností.

1 0
možnosti
PD

P23e24t48r 58D25r65a18p53a17l

29. 11. 2016 9:53

no, a ten zbytek jsou zase pohádky ovčí babičky

2 2
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 898x
Pracuji jako pedagogický a vědecko-výzkumný pracovník v oboru Informační technologie na vysoké škole. V roce 2009 jsem uvěřil v Boha – Ježíše Krista. Dnes naprosto jasně VÍM, že Bůh existuje. Vzhledem k mému vzdělání tato informace lidi v mém okolí fascinuje. Jak může v 21. století vzdělaný člověk věřit v Boha? Ve svém blogu bych se chtěl věnovat otázkám víry a vědy a ukázat lidem, že věřící člověk nemusí spáchat intelektuální sebevraždu.

Seznam rubrik