Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J66a66n 53S21t94i31f13t16e95r

28. 11. 2016 19:16

Děkuji, je to tak. R^R^R^

2 0
možnosti

Autor dělá svým jednostranným zaměřením Bibli medvědí službu. Věta "cokoliv v ní (Bibli) není nebo je napsáno jinak je falešné učení!" nápadně připomíná výrok musulmanů před slavnou alexandrijskou knihovnou: "Tyto knihy buď obsahují věci, které v koránu jsou, jsou tedy zbytečné, nebo v něm nejsou, jsou tedy nebezpečné. Spalte je!"

3 0
možnosti

Dobrý den. Tato věta se týká kontextu celého textu, tedy víry v Boha. Osobně určitě nepovažuji děti z Bullerbynu za falešné učení, jenom proto, že se o nich nepíše v Bibli ;-D

4 0
možnosti

Cituji z blogu: Bible totiž byla napsána pro prosté obyčejné lidi, nikoliv pro mudrce a intelektuály.

Kolik staleti az tisicileti neumeli prosti obycejni lide cist? Cela ta staleti, tisiceleti byli odkazani na zprostredkovany vyklad ruznymi kazateli, později knezimi, tedy subjektivni vyklad toho kterého vykladace, zprostredkovatele.

jinak obsah blogu nezpochybnuji.R^

0 0
možnosti

Dobrý den. Je to přesně jak píšete. Proto se postupem času z původního křesťanství vyvinulo velmi podivné a nebezpečné náboženství. Naštěstí s reformací (16. století) a možností rozšíření Bible mezi lidi (knihtisk) se k původnímu křesťanství vracíme. K tomu, aby se člověk stal křesťanem však není bezpodmínečně nutné číst Bibli. Stačí, aby lidé slyšeli Evangelium (dobrou zprávu): Pokud člověk vnitřně uvěří, že Ježíš Kristus zemřel na kříži za jeho hříchy (špatné činy), a pokud uzná, že tyto hříchy dělá a přijme Krista jako svého pána a spasitele, tak bude spasen a dostane se do nebe (do boží přítomnosti). Tak jednoduchá je tato zpráva a tak jednoduše může člověk dojít ke spasení. Ten pocit uvěření je naprosto hmatatelný - od té chvíle naprosto jasně VÍTE, že Bůh existuje a může s vámi jednat. Je to jako když máte v PC rozbitou síťovou kartu (nedostanete se na internet) a pak jí opravíte. Tuto opravu v nás zajistí Bůh, rozhodnutí o opravě je však na vaší svobodné vůli. Na světě je ještě dnes docela dost míst, kde za vlastnictví Bible a za křesťanskou víru můžete jít do vězení, případně přijdete o život. Ne každý se také k Bibli dostane. V naší zemi to však není žádný problém, a proto bych přečtení Bible doporučoval, nic tím neztratíte, naopak můžete získat věčný život v boží přítomnosti. Křesťan číst Bibli nemusí, ale o dost se tím připravuje. Je to, jako kdyby vaši rodiče, kteří vás milují a vy je, měli dobrou restauraci, kam můžete kdykoliv přijít a zadarmo se najíst. Vy byste do té restaurace chodili, ale nikdy byste tam nejedli (i když by vám jídlo chutnalo a jediný důvod by byla vaše lenost sednout si ke stolu). Něco byste tedy mohli zdarma získat, ale sami byste se o to připravili.

4 1
možnosti
Foto

Amen, je to tak, karma. R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 898x
Pracuji jako pedagogický a vědecko-výzkumný pracovník v oboru Informační technologie na vysoké škole. V roce 2009 jsem uvěřil v Boha – Ježíše Krista. Dnes naprosto jasně VÍM, že Bůh existuje. Vzhledem k mému vzdělání tato informace lidi v mém okolí fascinuje. Jak může v 21. století vzdělaný člověk věřit v Boha? Ve svém blogu bych se chtěl věnovat otázkám víry a vědy a ukázat lidem, že věřící člověk nemusí spáchat intelektuální sebevraždu.

Seznam rubrik