Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Bůh člověka miluje, tak jako většina rodičů miluje své děti....".

Tedy řeknu vám, že kdyby se tím lidstvo opravdu řídilo, tak už při takové "péči" rodičů o jejich děti dávno vyhynulo. ;-D

Váš text se možná dobře čte, ale k jeho přijetí je třeba vstřícnosti srovnatelné s rozběhem hlavou proti zdi.

1 0
možnosti
LV

L71u16b48o69m27í43r 31V71í12t

24. 11. 2016 10:52

Hezky podáno.R^:-)

0 0
možnosti
JS

J24a14n 40S39m72e98j13k12a61l

24. 11. 2016 9:46

Již dlouho hledám odpověď na toto:

bůh stvořil adama a evu, pouze. A ti měli dva siny kaina a abela, že, jeden zabil druhého, tak měli třetího, Šéta ( dle bible) a ten si našel manželku, jak to ? bůh přeci stvořil jen dva ! To jsme všichni z incestu, chudák Eva když ji ojížděla celá rodina. Nebo jak vysvětlíte .že nás je zde šest miliard?

0 0
možnosti
JC

Adam a Eva měli i další děti. Bůh je stvořil jako dokonalé bytosti s dokonalou DNA. Když se Adam a Eva vědomě a svobodně rozhodli Boha nerespektovat, tak je vyhnal z ráje a zároveň veškeré stvoření proklel. Na světě tak nedochází k evoluci, ale k devoluci. DNA se v čase neustále zhoršuje. První lidé se tak mohli brát mezi sebou, i když byli sourozenci. Postupně z čistě pragmatických důvodů už to nebylo dobré. Když mají oba jedinci poškozenou DNA, tak je vysoká pravděpodobnost přenosu nějaké dědičné choroby. Incest a jeho zákaz není nic duchovního, v dnešní době je to vysoce pragmatická záležitost a je v pořádku, že se na to lidé dívají s vnitřním odporem. Je určitě dobré (i zákonem) omezovat incestní vztahy, jelikož pravděpodobnost vzniku postižení je několikanásobně vyšší než u lidí nepříbuzných.

1 1
možnosti
SB

Představte si, že budete mít několik dětí. Některé z nich budou žít špatně, ale přesto je budete všechny nadevše milovat. Nenabídli byste raději svůj život za své hříšné děti, kdybyste věděli, že jinak budou zatraceni?

..............

Když zůstanu u toho příměru, tak kdybych si měl vybrat mezi dětmi, které budou žít špatně, ale já pro ně budu tatínek, k němuž budou vzhlížet, a dětmi budou žít ctnostně, budou řádně pracovat a nebudou pít, nebudou páchat trestné činy, ale jejich vztah ke mně bude vlažný, tak bych se raději smířil s tím vlažným přístupem těch druhých než s asociálností těch prvních.

Raději ať jsem pro ně fotr, s nímž si jednou do roka zatelefonují, ale ať žijí bezproblémově a nedělají nic špatného ani pro sebe, ani pro jiné lidi, ani pro životní prostředí, než ab to byli asociálové a současně mě milovali.

Nevím tedy, proč by Bůh, který by měl být dokonce ještě mnohem méně ješitný než nedokonalý lidský tvor, tedy v tomto případě já, měl mít raději lumpy, kteří s němu vzhlížejí, než poctivé lidi, kteří k němu nevzhlížejí.

5 0
možnosti
JC

Dobré skutky k Bohu nevedou. Zároveň však, pokud člověk uvěří, tak ho Bůh naprosto zásadním způsobem změní k lepšímu. Bůh mu zároveň všechny jeho předchozí špatné skutky odpustí. V křesťanství se používá sloho hřích pro konání, které je Bohu odporné. Dost lidí má nějaké povědomí o desateru (pro křesťany - v Nové smlouvě(zákonu) je dvojtero). Vše co lidi dělají v rozporu s těmito přikázáními je hřích. Hodně lidí řekne, v Boha nevěřím a nepovažuji Ho za svého spasitele, ale za celý život jsem nic zas tak zásadně špatného neudělal, takže pokud nebe existuje, tak se tam snad také dostanu. To je však zásadní omyl. První přikázání je věř v Boha a miluj ho. Ke spáse (to, že se dostanu do nebe) vede pouze víra v Boha. Od Boha je to milosrdnost, že nás do své přítomnosti vezme (nebe). Bůh není našim služebníkem, aby nám něco dal za naše rádoby-dobré skutky. Peklo je místo, kde Bůh není. Pro lidi je skutečně těžko pochopitelné, že Bůh má každého stejně rád a nikomu nestraní, a že naše spasení je pouze v naší víře, v ničem jiném.

0 0
možnosti
TD

Napsal jste o sobě, že chcete ukázat, že věřící člověk nemusí spáchat intelektuální sebevraždu - budiž. Ale v tomto článku k tomu máte solidně nakročeno. Vědecké důkazy jsem vážně nečekal, ale ani přehlídku autoritativních tvrzení jako:

Kdo tedy přijme Ježíše Krista, bude spasen. Ke spáse neexistuje žádná jiná cesta, ani žádné jiné „náboženství“.

Jak přesvědčivé by Vám přišlo podobné tvrzení, kdyby ho napsal třeba muslim nebo hinduista? Hádám, že asi moc ne. A přesně stejně zapůsobilo to Vaše tvrzení na mě - ateistu.

Pokud jde o Ježíše jako historickou postavu, tak tady asi půjde o množství nezávislých pramenů, které ho dokládají. Přesněji, které dokládají Ježíše konajícího zázraky, protože existence Ježíše - kazatele není nijak kontroverzní, to Vám každý názorový oponent "dá zdarma" a žádné důkazy požadovat nebude.

Intelektuální sebevražda? Nevím, ale je to slabé - můj názor.

3 0
možnosti
JC

Dobrý den. Důkazy a svědectví přijdou v následujících článcích. Začínám zlehka - když někoho učíte angličtinu, tak první lekce také nebude předpřítomný čas. Naprosto správně jste poznal autoritativní tvrzení. To však netvrdím já, ale Bůh, který je onou autoritou. A toto tvrzení je napsáno v božím slově - Bibli. Jak je to s jinými náboženstvími a jak odlišit pravdu od lidmi vymyšlených bohů uvedu také v nějakém dalším článku - stačí sledovat tento blog. Články bych chtěl přidávat několikrát týdně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 898x
Pracuji jako pedagogický a vědecko-výzkumný pracovník v oboru Informační technologie na vysoké škole. V roce 2009 jsem uvěřil v Boha – Ježíše Krista. Dnes naprosto jasně VÍM, že Bůh existuje. Vzhledem k mému vzdělání tato informace lidi v mém okolí fascinuje. Jak může v 21. století vzdělaný člověk věřit v Boha? Ve svém blogu bych se chtěl věnovat otázkám víry a vědy a ukázat lidem, že věřící člověk nemusí spáchat intelektuální sebevraždu.

Seznam rubrik