Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Jak může vůbec vzniknou v ČR zákon, který ukládá povinnost českému občanovi platit firmám v rukou soukromého kapitálu (zpravidla zahraničního) jakékoliv poplatky a platby?

To je samozřejmě protiústavní a týká se všech druhů povinných ručení a pojištění, plateb ČT a ČRo, OSA atd.

Perfektně napsáno. Děkuji.

1 0
možnosti
MT

Vítejte v této svobodné a demokraticke zemi, mlékem a strdím oplývající, kde již dneska se máme lépe nez zítra a definitivně mnohem lépe než za měsic . . .

0 0
možnosti
MD

Ve spouste bodu ano. Jen zdroju nedostatku prace vidim vice a ten podstatny v jeji cene mimo nas stat.

0 0
možnosti
AT

Ať si říká každý co chce, ale u nás je zase umělá zaměstnanost. Pracovní agentury- novodobí otrokáři parazitující na dělnících,atd. Velký šlendrián je ve  stavebnictví, kde zakázku vyhraje firma x, taji předá firmě y, atd, Ve finále to dělá parta ukrajinců za hubičku, protože musí živit patery papaláše...

3 0
možnosti
PK

Druhá věc je že pracovní pozice obsazované agenturami jsou tak nestabilní že pokud by ten člověk měl být na tvrdo zaměsnán tak prostě většinu času bude neproduktivní a těch pár okamžiků výkonu to nevytrhne a celkově bude jeho práce pro objednatele ztrátová.

To že člověk pracuje neznamená že tvoří hodnoty... naopak pokud se na planetě nenajde nikdo kdo by výsledky jeho práce koupil tak ten člověk spotřebovává suroviny a energie a výsledek je nakonec záporný protože nesežene prostředky z kterých by je alespoň nahradil. (a mimochodem v tomto stavu je přibližzně 13 procent populace Evropy v "ekonomicky aktivním věku"- jakákoli práce kterou by vykonávali za podmínek daných evropskými zákony by byla ztrátovější než je živit na sociálním systému...

Na tom mimochodem zkolabovala ekonomika SSSR- už nebyla schopna surovinově utáhnout "budování socialismu" ve všech svých satelitech... ty ekonomiku SSSR vysáli jako klíšťata)

0 1
možnosti
OF

Reseni existuje a je velmi, velmi jednoduche - zrusit nebo alespon znacne seskrtat zakonik prace. zrusit minimalni mzdu, zrusit predepsanou pracovni dobu, legalizovat svarcsystem, zrusit limity prace na dohody, zrusit zakonne vyhody (dovolena, prispevek na jidlo, nemocenska, drzeni mista pro zeny na materske). V idealnim svete by zakonnik prace neexistoval.

2 1
možnosti
PK

Ideální svět neexistuje. Ani systém, ani lidé - ať "Arbeitsgeber" tak "Arbeitsnehmehr". Proto historicky vznikl sociální systém, který je však nutné v čase a míatě aktualizovat a ne zrušit.

1 0
možnosti
MT

R^

A za to vše vděčime tomu 'sametovému' podvodu.

3 0
možnosti

V r. 1907 přesně před sto lety vypukla v Americe krise jenom proto, že Rotschild vyvolal paniku na burze. Během několika týdnů klesla zaměstnanost i produkce téměř na polovinu, lidský kapitál šel do kytek. Rozhodně tehdy na trhu práce stát neintervenoval, tedy fungoval tam svobodný prodej práce.

Vedlo to ke vzniku FED atd. Nikdy potom ta nezaměstnanost tak podstatně neklesla. Jinak řečeno, státní intervence jsou efektivní.

0 0
možnosti
PK

Jaká smůla že se na ně povětšinou státy katastrofálně zadluží protože nikdy nevyberou dost na to aby zaplatili náklady té intervence.

Ještě sem neviděl žádnou státní intervenci která by nevedla ke katastrofálnímu zadlužení které nakonec stát stejně musel řešit válkou (a nebo ho za něj vyřešila válka někde jinde na planetě...)

Hitler taky úspěšně intervenoval proti nezaměsnanosti... v krátkodobém měřítku to byl úspěch... jenom jediný způsob jak zajistit že to nebude průšvih v dlouhodobém měřítku bylo vyvolat válku a vyhrát jí.

V podstatě tak zachránil Rooseweltův "New Deal"... ikdyž tam byla v rezervě Čína... populace v USA sice nebyla nakloněna plést se do války v Evropě ale sympatie vůči čínskému spojenci v ní vcelku narůstali.

Státní intervence vedou jenom k válkám, k ničemu jiném. Sice nejsou jejich jediná příčina, ale naopak války jsou jediný dlouhodobý důsledek vládních intervencí. JE třeba aby státy přestali uvažovat nad "teď" a začli uvažovat v maximálně dlouhodobém měřítku a neřešili současné problémy na úkor budoucnosti.

Pokud je důsledek toho že se dnes vyplatí důchod 10000kč ten že zítra stát bude muset na dluzích splatit 20 tak je lepší žádný důchod nevyplatit a holt lidem říct že mají smůlu. Za žádných  okolností se současné problémy nemají řešit tím že si člověk bere závazky do budoucna. To je nepřijatelný risk srovnatelný s ruletou. Pokud nejsou peníze dnes, tak je mnohem lepší smířit se s tím že nejsou a prostě nedělat nic dokud se nějaké nevázané budoucími závazky neseženou.

1 0
možnosti