Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Spíše než zakládat stále další strany a vlastně se tak bránit realitě, která říká že na posttotalitní stát lze těžko zavést funkční pluralitní politický systém a demokracii, neboť sama společnost je uniformní, není třídní a ani jinak rozdělená podle potřeb, tradic, hodnot, vlastnictví... . Je potřeb si konečně toto přiznat. Hlavní potřeba je motivovat většinu populace na správu země na jedné straně a na druhé mít politiky pod plnější kontrolou. Ne jen jednou za 4 roky vložit lístek a tak říci svůj názor. V dnešní elektronické komunikační době, lze vytvořit třetí princip státu a to občanský sněm. Zní to děsivě, ale  jeho účel by byl ryze korekční. Místní občanský sněm by měl na starosti poslance jež by byl zvolen do parlamentu. Víceméně by byl na půl úvazku a volba sem by byla čistě náhodná z určitého počtu lidí. Město - okres. Každý by měl elektronickou kancelář - aplikaci a prostor pro elektronický sněm a komunikaci s poslancem. Hlavní práci by ale odváděli tzv. zpravodajci, jež by hodnotili situaci a dávali popud. Jejich práce by byla na plný placený úvazek. Místní občanský sněm by mohl navrhovat kárné řízení proti poslanci, mohl by jej v krajním případě i odvolat. Navíc by mohl dávat podněty k normám a zákonům. Nad tím by byl státní občanský sněm, který by monitoroval práci sněmovny, vlády, úřadů, prezidenta. Mohl by navíc podat i celostátní referendum. Mohl by odvolat v krajním případě parlament, prezidenta, či vyvolat hlasování o důvěře vlády, kde by byly jeho hlasy připočítány a to určitým poměrem. Mohl podávat, podněty k zákonům, vyhláškám ... . Dále by zde byla hospodářská komora, jež by byla součástí tohoto sněmu a společně by vytvářeli dlouhodobější strategii státu a jeho potřeb, Senát by se zrušil a peníze vložili sem.

0 0
možnosti
Foto

DůstojníkŠamaj se často soustředěně šťourával v nose a při tom říkával: „Máme mnohoúkolů.“ Mužstvo slovenského původu mu přezdilo Čiriš. To znamená pop.Ševcovský, ne pravoslavný. Důstojník Šamaj to nerad slyšel.

0 0
možnosti
IC

Jsou to krasna hesla , uvidíme časem co je za nimi.

0 0
možnosti

Jako pravicovému voliči mi vaše ideje sice znění sympaticky... ovšem odradila mě tato věta (ve vašem profilu): "informace způsobu možných změn nejen v ČR, které povedou k zajištění spokojeného života." Protože spokojenost či nespokojenost života jednotlivce nikdy nikde nezajistí stát - a pokud to někdo tvrdí, budou jeho ideje stejně utopické jako všechny ostatní, zašťitující se tím, jak se budeme mít všichni dobře...

0 0
možnosti
JK

Nezajistí, ale může (a měl by) pomoci vytvořit podmínky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1114x
Autor ekonomického modelu "HODNOTOVÁ EKONOMIKA", na principech svobody, práva, spravedlnosti a rovnosti.

Svoboda, právo a spravedlnost jsou cestou k lepšímu životu.

Model  ukazuje cestu, jak změny ve společnosti provést.http://www.obcane-cr.cz

Seznam rubrik