Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Rupert

5. 10. 2012 14:44
Sámo tak akorát zavírá bráno

Syny měl Svatopluk, a co já vím, i Čingischán.

0 0
možnosti
ZM

zmat

5. 10. 2012 10:05
proč všichni hledají problém ve stranách,

když problém je v lidech

0 0
možnosti
SN

sámvelkýmao new1

5. 10. 2012 9:24
no

nemůžou se spojit, páč češi se nedohodnou ani 2 sousedi, natož třeba 100 lidí. zářným příkladem byla holešovská výzva, kde se po pár dnech hádali jak cikáni a taky to podle toho dopadlo. tady je potřeba změnit volebmí systém. proč musí mít strana 5% hlasů pro zastoupení v parlamentu, který čítá 200 křesel? z logiky věci mi vychází, že by stačilo 0,5% hlasů a strana by měla 1 křeslo. jenže těch 5% právě nahrává parlamentním stranám, které si tak udržují vedoucí postavení v česku. a dále nezměrná tupost poloviny českého stáda, které opakovaně volí stále dokola profláknuté zlodějstrany. druhá polovina tupců nejde pro jistotu k volbám vůbec. takže nějakej pokřik na rynku, nebo plivání na kalouska je tak nějak ku h ovnu. tak je to úplně přesně.....;-D;-D

1 0
možnosti

Zdeněk Žíkovecký

5. 10. 2012 12:51
Re: by stačilo 0,5% hlasů a strana by měla 1 křeslo

Z logiky věci mi vychází, že zrušení 5%ní klausule by měla mít jako první bod svého programu každá z těch malých stran, kterým jsou půlprocentní nároky na křesla odbírány ve prospěch velkých stran. Ovšem ve skutečnosti to, pokud vím, nemá ve svém programu žádná z nich. Asi je pro ně důležitější to, že pokud se do parlamentu jednou dostanou, tak na tom přerozdělování křesel budou profitovat samy. Takže co nám zbývá? Založit si takovou stranu? Bohužel, ani tudy cesta zřejmě nevede, protože pro myšlenku poměrného systému (ačkoliv je formálně zakotvena v ústavě) se nepodaří získat nejen 50% pro prosazení, ani 5% pro vstup do parlamentu, ani teoretických 0,5% na křeslo, ale ani 5 osob do přípravného výboru. Že současný volební systém není dobrý, to sice vidí dost lidí, ale většina z nich současný volební systém (formálně poměrný, ale fakticky 5%ní klausulí silně posunutý směrem k většinovému systému) nechce očistit od většinových prvků, ale naopak chce zavést čistě většinový systém.

0 0
možnosti
PK

pavel kula

5. 10. 2012 9:21
Protože jedna strana nemůže mít 10 předsedů,

přecedo :-)

0 0
možnosti
JM

jamijam

5. 10. 2012 10:22
Re: Protože jedna strana nemůže mít 10 předsedů,

jo, to je ten hlavní a jediný důvod.

0 0
možnosti
PH

petrph

5. 10. 2012 8:35
on to byl ve skutečnosti moravský kníže Svatopluk

Jenže, nefungovalo to ani tak...brzy po jeho smrti došlo mezi syny k rozbroji a započal se tím rozpad Velkomoravské říše.

Neboli-právě že lze z roztříštěných malých straniček jednu velkou a silnou nestvoříš. To by totiž bylo proti principu politické práce. Právě že každá ta stranička má své vlastní politiky,kteří sami chtějí vládnout a řídit. Pokud by se ty strany měly slučovat, většina z těch politiků by tím svou politickou moc ztratila. Už ani nechce vidět jaká rvačka by se mezi nimi spustila jen nad předními místy ve volebních kandidátkách..Proti tomu by byl bratrovražedný spor synů zmíněného Svatopluka odpolední soap operetkou..:-)

Abych to uvedl na konkrétním příkladu-uvažovala by Vaše strana Strana soukromníků ČR, že by se zrušila a vyzvala své příznivce aby šli volit jinou konkrétní malou stranu aby tato ve volbách zvítězila?

2 0
možnosti
R

roman37j

5. 10. 2012 8:34
No a proč se nespojí velké strany?

:-P Protože je to kravina. Nevidím nejmenší důvod proč by se měly malé strany spojovat a zakládat tak spolek kde každý z dvaceti lidí má diametrálně odlišné názory.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

5. 10. 2012 8:31
Malé strany se nespojí

protože by to vyžadovalo kompromisy, ke kterým nejsou ochotní. Ostatně často je neochota ke kompromisům důvodem vzniku těchto stran.

-

Jo, a ekonomika produkuje méně, protože je krize, zasahující celý euroatlantický prostor. Příčiny této krize leží mimo naše území a návrhy na řešení krize by to měly brát do úvahy. Snižující se počet firem je důsledkem krize, ne příčinou.

0 0
možnosti
P

pesimistafurt

5. 10. 2012 8:30
pane, vy jste jak radio jerevan:

nebyl to Sámo, ale velkomoravský král Svatoplik

nebylo to kdesi na území dnešní ČR, ale na Velké Moravě

0 0
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1114x
Autor ekonomického modelu "HODNOTOVÁ EKONOMIKA", na principech svobody, práva, spravedlnosti a rovnosti.

Svoboda, právo a spravedlnost jsou cestou k lepšímu životu.

Model  ukazuje cestu, jak změny ve společnosti provést.http://www.obcane-cr.cz

Seznam rubrik