Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A proč to u důchodů jde (ty přesné termíny výplat) a jinde ne? Důchodce, který bere např. 12. v měsíci, má dvanáctého své peníze jisté. Nedivim se matkám na RD,  že když dostávaly pravidelně RP okolo 9.v měsíci, že s tím počítaly také.

2 0
možnosti
ZZ

Pokud byly nejrůznější dávky za leden vyplaceny řekněme dnes, tak rozhodně nebyly vyplaceny pozdě. Podle zákona je termín vyplacení dávek poslední den v měsíci následujícím po tom, ve kterém byl na dávku nárok. Mnohým se to nelíbí, ale je to fakt.

Problém je v tom, že většina lidí pobírajících jakoukoliv dávku se začala spoléhat na to, že jim to chodí pravidelně k určitému dni v první půlce měsíce a třeba se ani nesnažila dělat si nějakou rezervu, kdyby náhodou... 

Ale přikláním se k tomu, aby byly u jednotlivých dávek stanoveny pevné (a u mnohých dřívější) termíny, do kdy musejí být vyplaceny. Výplaty by se rozložily na celý měsíc, aby se to dalo stíhat.

1 2
možnosti
MS

Ještě poraďte jak tvořit rezervu,když veškerý příjem ani nestačí na pokrytí běžných výdajů a musí se šetřit aby děti neumřely hlady, nebo nechodily v hadrech z popelnice?

3 0
možnosti
HH

Dávky mají být vypláceny do posledního dne v měsíci, až po tomto termínu se dá mluvit o opožděné výplatě dávky.V

Ale jinak máte pravdu - stát upadá a vyplácené dávky přesahují možnosti tohoto státu, tak si užívejte dokud to jde.:-)

3 1
možnosti
MS

Stát neupadá, stát je rozkrádán. Dávky vyplácené u nás jsou jen slabým odvarem dávek vyplácených v starých zemích EU. Jediná možnost je volit KSČM do všech zastoupení a doufat, že udělá pořádek.

3 3
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1114x
Autor ekonomického modelu "HODNOTOVÁ EKONOMIKA", na principech svobody, práva, spravedlnosti a rovnosti.

Svoboda, právo a spravedlnost jsou cestou k lepšímu životu.

Model  ukazuje cestu, jak změny ve společnosti provést.http://www.obcane-cr.cz

Seznam rubrik