Nepoučitelní, hloupí, zatvrzelí…nedej Bože, úplatní…

Vládnou lidem pro blaho své a svých blízkých, blaho svých sponzorů a zahraničních investorů v naší zemi.

Na základní škole nás kantoři učili, že suroviny jsou cenné a vedli děti ke sběru snad všeho. Je pravdou, že se nikde nic neválelo, vše končilo ve sběrnách. Papír končil v papírnách, železo v hutích, ještě použitelné věci v bazarech.

Kdo za to může?

Jó, to ale bylo v dobách, kdy ještě Čechům patřily fabriky  a pole českým zemědělcům. Lesy a louky nebyly veřejnou skládkou, vše mělo svou cenu. Stát mohl mluvit o tom, jak si Česká země vede a mohli se chlubit HDP.

Co znamená ale pojem HDP (hrubý domácí produkt) v zemi, kde většinu větších a velkých podniků vlastní zahraniční kapitál?

České ručičky a hlavinky, tedy pracující pro zahraniční kapitál, dostanou svou gáži a tím to končí. Zisky si vyváží majitelé  firem domů, do zahraničí.

Že by Český stát dal nový význam pojmu HDP? A z čeho by se počítal? Z otrocké manuální práce v montovnách a překladištích?

Český stát nic neprodukuje, hodnoty sice tvoří Češi, ale pouze jako nádeníci a žoldáci za mzdu od cizinců. Výrobky nepatří ani státu ani českým občanům.

Ale zpátky do školy, kde nás učili být šetrní.

Dnes zahraniční firmy zasypávají papír na skládkách a dospělí ani děti ho nemusí  sbírat. Jen třídit, ale nic za to nemají, tak to raději hodí k popelnicím.

 Zato zahraniční firmy provozující skládky na českém území dostávají od občanů, měst i obcí peníze za odstranění odpadů. 

Ministerstvu nedochází, že česká země přichází o cenné suroviny a ještě za to platí. Nikomu nedochází, že do země se všechno zahrabat nedá a na MŽP vyrábí nesmyslné zákony a směrnice, které ČIŽP opět nesmyslně, nelogicky a bez vlastního názoru tupě kontroluje.

Samozřejmě ne u všech! Jen u těch malých a českých. Na zahraniční koncerny jsou krátcí a ani nemají na to dost odvahy. Lidé, kde to žijeme?

Pokud se zbláznili úředníci, vyházejte je a zvolte si jiné. Blíží se komunální i senátní volby, máte šanci svobodné přímé volby. Šanci vám poskytuje program „hodnotové ekonomiky“.  Podívejte se na internet a probuďte se.    

Autor: Josef Barta | sobota 17.2.2018 21:25 | karma článku: 20,04 | přečteno: 576x