jak občan k penězům přijít může…

Stále se snižující životní úroveň českého obyvatelstva, narůstající počet bezdomovců či konec podnikání mnoha podnikatelů, to jsou důsledky nerovného postavení občanů při prodeje své práce.

Šedá i černá ekonomika kvete, lidé s podporou z úřadů práce chodí na melouchy, zaměstnavatelé nemají na to, aby zaplatili zaměstnancům částky nařízené zákonem, a krachují.

Zvyšuje se počet nezaměstnaných, bezdomovců a lidí s nastavenou dlaní.

Poloprázdné hospůdky a obchody v obavách očekávají další ránu - elektronickou evidenci tržeb, která s vysokou pravděpodobností zaviní hromadné rušení podnikání malými a středními podnikateli.

Kdo bude vydělávat? Zahraniční společnosti, respektive zahraniční kapitál. V zemích Českých zbudou lidé pouze jako pracovní síla, bez šancí, bez majetku, v nouzi a bídě.

Jak přijít k penězům, nastartovat ekonomiku, zastavit kriminalitu, vrátit lidem optimismus, naději a spokojený život?

Je to jednoduché!

Svobodný prodej práce bez sankcí a postihů. Zrušme nesmyslné povinnosti zaměstnavatelů k zaměstnancům, aby mohla být práce prodávána svobodně a v rovných podmínkách tržního prostředí.

Vnímaví lidé vědí, že ideální výkony v současnosti jsou tvořeny v týmech a to je i budoucnost. Závislost práce a vymahatelnost této závislosti likviduje ekonomiku a žene občany do strádání, bídy a obav.

Současně je třeba změnit daňový systém ždímající ty nejmenší. Ty velké patří zahraničnímu kapitálu.

Rovnost musí platit i v systému společného zajišťování služeb pro občany. Úředníci mají být jen vykonavatelem pokynů a přání občanů. Úředníci žijí za peníze občanů, kterým jsou odpovědni. Pokud dělají špatně, musí následovat výměna!

„V jednotě je síla“, je stále platným a pravdivým tvrzením mnoha seskupení. Aby toto pravidlo platilo, musí nutně platit i vzájemná rovnost a svoboda všech zúčastněných.

Zvládnou občané vybrat si své nejlepší a vyměnit je za současné „politiky“?

O tom všem bude i II. sněm „Občanů české republiky“ v Národním domě v Ústí nad Labem ve výroční den české státnosti 28.10..2015.

Vítáni budou všichni zvaní, novináři i ti, kteří se chtějí dozvědět jak si zlepšit životní úroveň. Prostě všichni občané, které už nebaví živořit a chtějí slušně žít.

Jak tedy přijdou občané k penězům? Musí táhnout za jeden provaz, jít za jedním cílem a musí si zvolit za své zástupce moudré a spravedlivé, kteří pomohou nastolit svobodu, právo a rovnost v této zemi.

Autor: Josef Barta | pondělí 26.10.2015 17:45 | karma článku: 16,10 | přečteno: 785x