HDP v republice, kde jsou lidé jen na práci a kapitál je cizí…(montovna)

HDP popisují všechny učebnice ekonomiky jako „hrubý domácí produkt“, tedy výkonnost ekonomiky daného státu. Jak to ale vypadá v zemi, kde občanům už téměř nic nepatří, lidé jsou jen na práci pro zahraniční majitele českých firem? 

Domácí produkt, tedy národní, popisují učebnice jako domácí produkt + produkt českých firem v cizině mínus produkt cizích firem v ČR. Jak je na tom ČR? Špatně !

HDP dle učebnic vyjadřuje relativně dobře bohatství občanů. Jak však hodnotit takovou situaci v České republice, kde již není téměř nic českého. Jak jsou na tom tedy občané ČR? Mají zpravidla pouze mzdu, nic víc. 

Michal Pícl ve svém článku v Lidových novinách dne 26.2.2018 pod názvem „Chraňme, co nám zbylo“ o českých firmách uvádí:

„Z těch velkých už dnes vlastníme například jen státního dopravce, poskytovatele energií, poštu, jeden pivovar, či správce lesů a i ti mají co dělat se ohánět, aby také neskončili v soukromých rukou”.

Jak se dívat v ČR na HDP? Má pro české občany nějakou vypovídající schopnost?

Malé a střední firmy včetně OSVČ jsou systematicky likvidováni nesmyslnými předpisy, nařízeními, omezováním, zákazy a příkazy.

Co bude následovat, až se konečně podaří “těm nahoře” úplně zlikvidovat české podnikání a lidem zbudou jen oči pro pláč a ruce pro práci ve firmách zahraničních vlastníků, kteří si zisk vyvážejí do zahraničí?

Chtějí-li lidé v Českých zemích opět žít, né živořit, musí změnit pravidla, která jsou nyní nastavena  v jejich neprospěch. Jak? Odpověď naleznou v “hodnotové ekonomice” na internetu.

Občané České republiky mohou znovu být svobodní, pokud odstraní parazity, příživníky, korupci a ty, kteří si z peněz občanů udělali zlatý důl. Je třeba zachránit opravdu české podnikání i podnikatele.

prachy, prachy a gratis

Občané nesmí zapomenout na důsledné tresty a finanční nápravu, o co je ničemové okradli!

V nastávajících komunálních a senátních volbách je třeba si vybrat nejlepší ze svých lokalit a těm svěřit potřebné změny.

Autor: Josef Barta | neděle 4.3.2018 18:44 | karma článku: 27,13 | přečteno: 754x