Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

28. 8. 2012 22:45
Odvody jsou v podstatě daní z nadhodnoty.

Jak by je mohl platit sám zaměstnanec, když by ty peníze nedostal?

0 0
možnosti
PK

repanak

28. 8. 2012 16:37
V Česku si mnoho lidí myslí,

že změnou podmínek podnikání - něco ve smyslu návrhů bloggera - zásadně změní výstupy - množství výrobků a služeb, jejich úroveň, kvalitu apod. Důvodem je to, že si nevíme s kapitalismem rady, země jde dolů, hledáme nějaký jiný kapitalismus, který nikde neexistuje, za vzor si dáváme atypické vzory jako Singapur, Hong Kong, Švýcarsko. To, že podnikatel tkzv. platí za zaměstnance odvody je jen technická záležitost. Nejsem proti změnám a zjednodušení, ale dokud se nebudou řešit problémy věcně - např. zjednodušení státní správy, kvalita školství, schopnost vyrábět více náročnějších a lépe placených produktů tak se nepohneme z místa.

0 0
možnosti
H

Halfunx

28. 8. 2012 14:49
Uff - rozum zůstal jinde, počkejte až dorazí.

odpovězte si na základní otázky. Kdo je vlastník výrobních prostředků? Kdo je osoba podnikající? A vyjde vám odpovědnost.

Daně je složitější problém, ale kompletní překopání a razantní zjednodušení je nutnost. Současná složitost daní a poplatků je krycí vládní manévr proto, aby jeden nepoznal kolik vlastně platí.

1 0
možnosti
PH

petrph

28. 8. 2012 14:40
je v tom tak velký rozdíl?

Zaměstnanec   platí  všechny zákonné platby, odvody, pojištění a daně sice přes zaměstnavatele, ale nikoliv že by ten je platil za něj. Prostě mu je strhne z výplaty (resp. ze supermzdy,) a v čisté výplatě mu dá o to míň. Ta cena práce je skutečně až ta celá supermzda, všechny náklady podnikatele na zaměstnance.

0 0
možnosti
TAI

Tichý Američan II

28. 8. 2012 14:25
Ach jo

Ach jo, další bolševický expert na podnikání. Zodpovím otázku č. 3: proč společníci společnosti neručí celým svým majetkem? Protože nejsme ve středověku. Jednoduchá odpověď je "protože by někdo nepodnikal a ty hospodské křiklouny, co nadávají na podnikatele by neměl kdo živit". Složitější odpověď: Česko má oproti jiným zemím specifikum: bankrot společnosti se zde bere ne prostě jako neúspěšný konec podnikání, ale jako něco, co je potřeba potrestat. Proč? Ne každé podnikání skončí dobře, vlastně je to dokonce tak půl napůl - a firma se dostane do dluhové pasti (třeba skrze druhotnou platební neschopnost) velice snadno, to ale přece nemá znamenat pro takového podnikatele fyzický konec, aby nemohl nic dělat do konce života, nebo přijít o střechu nad hlavou? Proč?

Upřímně, názory levicových podnikatelů-teoretiků, co jen držkují a nikdy nic nedosáhnou už mi lezou krkem.

0 0
možnosti
B

batoh

28. 8. 2012 14:34
Re: Ach jo

Vy si vážně myslíte, že všechny bankroty jsou jen důsledkem neúspěšného podnikání? Je pravdu v pořádku, že se stejní lidé znovu objevují v představenstvech dalších zanikajích firem?

0 0
možnosti