Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Možná na tom něco je.

Když je tak problematické zdaňovat práci a je dobré ji nemít drahou, tak co začít zdaňovat kapitál?

Pokud stále klesá podíl práce na HDP ve prospěch kapitálu a pokud pouhá 2% všech finančních transakcí jsou doprovázena pohybem zboží nebo služeb, možná by bylo lepší se vydat touhle cestou.

0 0
možnosti
PK

To by bylo řevu o krizi a zdražení, už to vidím (slyším).

0 0
možnosti
Foto

Skomírající ekonomika, otlučené a chátrající domy, kde to žijete. Když se já podívám na naše město tehdy a dnes tak je to sakra podstatný rozdíl. Komunisté stačili 30 procent města, kde bydlím zbořit, protože nebylo na údržbu a další část byla připravena k demolici. Dne jsou domy nově ohozené opravené, nové chodníky. pokud podle vás ekonomika skomíra, tak proč podle posledních statistik náš vývoz do zahraničí stoupá. Proč, když podle vás se máme tak špatně, jsou narvané obchodní domy a lidé kupují jak o život. Pokud je někdo bezdomovec, tak je to ve většina případu způsob života, který si on sám dobrovlně zvolil.

0 0
možnosti
PK

Tak ta fyzická spotřeba jde dolů, plný je třeba Globus ale u malých prázdno. Je pravda, že města prokoukla, dost za bruselské peníze, ale teď třeba ve zlaté a bohaté Praze stavební rej nic moc.

0 0
možnosti
PK

Když vyhrajete volby, tak zaveďte švarcsystém na vše a budete blízko svého ideálu. Ten je však výhodný u nás, kdy je u něj výrazně nižší daňové a odvodové zatížení. Také má "výhodu", že využívám práci jen kdy se mi to hodí a nemusím platit prostoje. Bylo by to na velkou diskuzi, ale nevěřím na zázračnost této metody.

0 0
možnosti
Foto

J49a13n 48R94ý66z67n96a78r

27. 8. 2013 18:14

Díky za zajímavé téma článku.

0 0
možnosti
PK

P57a97v39e92l 24K34u73r34a64l

27. 8. 2013 18:06

Práce není hodnotou... práce je zbožím (a to navíc každý člověk jí je schopen dodat v různé kvalitě a rozhodně ne ve stejné kvalitě pro všechny obory)

Hodnota je subjektivní pojem který se liší jednotlivec od jednotlivece. To že má nějaká práce pro vás hodnotu řekněme 8500kč měsíčně za 40 hodin týdně neznamená že já jí považuji za tak cenou abych za ní měsíčně zaplatil víc než 4000kč...

Pokud bych měl použít oblíbený příklad tak než platit metače ulic za těch 8500 raději počkám až zaprší a bude uklizeno zadarmo.

0 0
možnosti
Foto

J60a31n 50R90ý82z67n50a78r

27. 8. 2013 18:13

Práce je hodnotou a má svoji hodnotu. Zbožím - je podle marxismu  - jen námezná pracovní síla.

....

K tomu čekání na úklid ulice deštěm - pro většinu lidí je hodnotou i trvale uklizená ulice, a tak jsou ochotni za úklid ulice zaplatit.

0 0
možnosti
JM

"Je na čase uvolnit prodej práce a nastavit pravidla tak, aby do státní pokladny proudil příjem ze všech nově vytvořených hodnot." Tohle je z Vaší hlavy? Nebylo by lepší nastavit pravidla tak, aby do bezedné díry, která se nazývá státní pokladnou šlo co nejméně? Potom by třeba bylo i na nová pracovní místa.

0 0
možnosti
PK

Není to tak jednoduché. Když snížíte náklady státu, např. nebudete najímat drahé externí právníky a navalíte to na vlastní ministerské, tak zase podseknete zaměstnanost a i daňový přísun odjinud a ještě spory prohrajete. Neříkám, že nelze nic zlepšovat ale nutno to vidět komplexně, nejen z hlediska mé firmičky. A dále - všude jsou jen lidé, takže "vyčuránci" a ti vždy něco vymyslí. Zatím se náklady rezortů dost snižovaly  odprodejem majetku či najednou nepotřebných zásob

0 0
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1114x
Autor ekonomického modelu "HODNOTOVÁ EKONOMIKA", na principech svobody, práva, spravedlnosti a rovnosti.

Svoboda, právo a spravedlnost jsou cestou k lepšímu životu.

Model  ukazuje cestu, jak změny ve společnosti provést.http://www.obcane-cr.cz

Seznam rubrik