Babiš vs. Kalousek aneb „Každý na své triko“ a průhlednost vlastnictví při podnikání

Právnická osoba je jen „pomyslná bublina“, ve které jsou fyzické osoby z masa a kostí. Každý sám za sebe v oblasti soukromého práva, každý se svou peněženkou, kam se sypou výnosy, ale odpovědnost nezůstává na  žádném z vlastníků.

Podnikatelé jako fyzické osoby ručí celým svým majetkem, podnikatelé spolčeni do právnických osob po zaplacení svých podílů neručí za nic. Proč? Rozdíly v podmínkách pro podnikání fyzických a právnických osob jsou v České republice více než neúnosné.

Příkladem může být spor mezi Andrejem Babišem a poslanci, prezentovaný především Miroslavem Kalouskem. Vláda, poslanci, senátoři  a mnoho dalších tvrdí: Agrofert je Babiše!

Z dalůších lze uvést například pány Kellnera, Komárka, Křetínského a další. V reálném životě se díváme na vlastníky firem jako na lidi z masa a kostí, byť to je esróčko, akciovka, fotbalový či hokejový klub (Jagr, Řebíček…) nebo jiné společenství fyzických osob. Proč tedy nedat plnou právní odpovědnost těm, kteří jsou majitelé?! Majetkovou i trestní!

Soukromé právo svědčící všem osobám musí fungovat, pokud má začít platit spravedlnost, svoboda a rovnost. Současný stav, činící rozdíly mezi jednotlivcem a skupinou osob je zcela nepřijatelná.

Nastavení osobní odpovědnosti majitelů společností a uvolnění trhu práce na principech tržního hospodářství může opět nastartovat českou ekonomiku, rozvoj řemesel a zastavit „útěk“ našich odborníků do jiných zemí.

Vláda pláče, že nejsou řemeslníci, zdravotnictví je před kolapsem, nejsou řidiči … Kam zmizeli? V zahraničí však stále častěji zní čeština nejen mezi dopravci, v nemocnicích, na staveništích, bankách či v prodejnách nebo při poskytování služeb.

Lidé pomalu opuští svou zemi. Zůstávají jen politici, psychopaté, beztrestní ničemové, nemakačenkové a ti, kteří ještě mohou vysávat poslední zbytek těch, kteří umí tvořit hodnoty.

Proč lidé utíkají? Jdou za lepším, chtějí žít!!!

Šance na lepší život je i v České republice, ale občané musí vyměnit zloděje, korupčníky a politiky, kteří škodí našemu národu. Jak provést změny naleznete na stránkách modelu „HODNOTOVÉ EKONOMIKY“ (privatismus.eu).

Občané probuďte se! Přežít můžete jen útěkem do zahraničí nebo výměnou politiků při nejbližších volbách.

 

Autor: Josef Barta | středa 6.4.2016 17:00 | karma článku: 19,12 | přečteno: 471x