Absurdistán ….zákony pro ochranu zlodějů a ničemů

Veličenstvo kat, známá píseň pana Karla Kryla, vznikla na českém území právem. Jen stěží by někdo našel ve světě takovou ochranu těch, kteří porušují zákon. Že se to zdá nelogické? Ani náhodou!

zákon chrání lumpyJosef Barta

Zákon na ochranu osobních údajů v České republice je právě ukázkovým příkladem. Pokud je někdo v ČR  okraden a má fotografii nebo videozáznam pachatele, který krade, nesmí ho zveřejnit. Třikrát běda, pokud na zloděje ukáže. Pachateli krádeže se nic nestane a to co si ukradl, mu zůstane. Okradený ale za označení zloděje dostane tučnou pokutu. Jó, taková je v ČR spravedlnost. 

 K tomu, aby se člověk či dokonce státní instituce dostala do maléru či do křížku se zákonem na ochranu osobních údajů stačí například i to, že uvede na svých internetových stránkách jméno zloděje, který opakovaně krade v jeho městě či obci a krádeže jsou prokázány. Podle zákona musí být identita zloděje skryta. Zřejmě proto, aby mohl nerušeně krást dál. (příklad úřadu v Ústeckém kraji).

 Nejedná se však jen o krádeže, ale i jinou trestnou činnost. Příkladem mohou být platy a odměny státních úředníků a pracovníků institucí s podílem státu. Vyplácené peníze přece patří občanům, kteří je na provoz státu odevzdávají ve formě daní! A nesmí vědět, jak je s penězi naloženo? A navíc je to trestné, když se to občan dozví? Ach, kde to jen žijeme!

 Pokud jde o čestné, poctivé, nekradoucí a trestnou činnost nepáchající občany, ti zákonem chráněni nejsou. Kdejaký bulvár je beztrestně vláčí po svých stránkách, leze jim do soukromí i ložnic a vše je v pořádku. Na internetu si jména kohokoliv naleznete včetně rodného čísla, adresy a pomalu i velikosti spodního prádla. Nikdo proti tomu neprotestuje a nepodává žaloby, neboť chápe, že v současné společnosti s vysokou úrovní komunikace jsou informace hodnotou.

Všechny typy údajů jsou čile obchodovány a těžko budeme hledat informace, které nejdou koupit. Proč chráníme v České zemi zlo, neřád a lumpy, kteří škodí občanům této země? Není už na čase špatné zákony zrušit a řídit se takovými, které občanům pomáhají a eliminují trestnou činnost? Kdyby to bylo ještě doplněno povinností ve vazbě pracovat, namísto téměř wellness pobytu, mnoha poctivým by spalo lépe.

 Proč zákon v České republice chrání ty, na které je třeba ukázat?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Barta | středa 28.8.2013 15:33 | karma článku: 39,20 | přečteno: 2001x