Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J25a32n 92V54e14s65e11l69ý

7. 11. 2012 18:38

Inu konec konců máte v podstatě pravdu, že průměrná daňová zátěž stále a stále roste a dostává se nad 40%. Říkáte to sice dost kostrbatě, ale kdo chce pochopit, tak pochopí.

Situace ale bude o něčem jiném. POKUD lidí své přijmy šetří, pak zvýšení daní z nich vytáhne další peníze. Pokud lidé ve většině případů utratí vše co vydělali, tak možná zaplatí na daních více, ale koupí si méně zboží. A jedna ze situací je, že nakonec na daních zaplatíte celkem méně. Pokud vás např stát osolí na dani z příjmu o řekněme +2%, budete mít méně peněz, třeba vynecháte chlast a cigára a pro stát výpadek na spotřebních daních bude horší, než ta mizerná +2% příjmu.

A naopak, pokud osolíte spotřební daň na benzin, vytáhnete více peněz hlavně z firem, ale zase se může stát, že firmám poklednou zisky a vy se budete dívat na propad DzP PO.

0 0
možnosti

Sice s vámi souhlasím, že daně by se zvyšovat neměli (spíš naopak), ovšem to, jak jste to napsal, je dost nesmyslné... pletete dohromady daně přímé a nepřímé a zvlášť věta: "...dosáhne daň z příjmu v součtu již rovných 40% u většiny výrobků a služeb..." by stála za vysvětlení. Nebo se opravdu domníváte, že u výrobků se platí daň z příjmu?

2 4
možnosti
Foto

Zapocitejte jeste spotrebni dane.... Vysledkem je, ze pokud zapocteme i socialni a zdravotni, zbyde vam z kazde vydelane stokoruny asi 35 korun. A k tomu vam vysvetluji, ze v duchodu za to nemate nic moc ocekavat a v nemoctici si priplatite. Jsme jenom otroci na jejich plantazich !

http://www.pozitivnievoluce.cz

6 1
možnosti
JV

J78a76n 24V83e62s80e86l52ý

7. 11. 2012 18:27

Víte sám dobře, že tento postup je zavádějící. Ačkoliv je soc.+zdrav. povinné, je to přece jen stále pojištění. Za tohle pojištění dostáváte nějaké plnění když jste nemocen, když potřebujete operaci, když přijdete o praci, když se stanete invalidou, když zůstanete bez prostředků.

0 0
možnosti