Žena a Postpartum Deprese

Postpartum Deprese (PPD) je forma klinické deprese, kterou trpí v převážné většině ženy v údobí následujídí narození dítěte. Píši "převážně" proto, protože někteří psychologové tvrdí, že malé procento mužů také trpí PPD. Takového muže stále ještě hledáme.-

PPD je relativně nová diagnóza. Jelikož slyšíme o PPD pouze v soudních síních, mnozí tvrdí, že PPD byla vytvořena právníky, aby zachránili ženy-matky před šibenicí. Obhajoba PPD se dnes používá v soudních síních v případech, když žena zabije své dítě a nemůže se najít důvod proč to udělala. Nejznámější případ je případ Andreji Yatesové, která utopila pět svých dětí a vyvázla z toho s nepřiměřeně malým trestem. Kdyby to byl muž, tak by dostal bud' smyčku okolo krku - a nebo alespoň doživotí.

PPD je jednou z poruch, která nemá žádné jiné příznaky než ty, které každý ženatý muž moc dobře zná ze své vlastní domáctnosti:  maželka si stěžuje na stálou a únavu, bolení hlavy, špatnou náladu, přejídá se, má mizivé sexuální libido a averzi k sexu, brečí bez pádného důvodu, vidí se jako neatraktivní žena, o nic nemá zájem , špatně se stravuje, má výkyvy ve spánku, tloustne, trpí strachem, je netrpělivá a má nevysvětlitelné hysterické výbuchy.... a  mnoho dalších. V hospodě u piva se tomu odjakživa říkalo "mindráky".

PPD je porucha, kterou nikdo nemůže vyvrátit. PPD se dá přirovnat k bolení hlavy a nebo bolení v zádech: není ničím příznačná, nedá se měřit a nedá se pozorovat. Diagnóza je založena na pacientovi samotném a verbální udání jeho pocitů. Léčba se pak skládá s administrací drog a obzervaci reakcí pacienta. Jelikož se jedná o ženy a jejich neustálému fňukání, PPD se může pro ně stát celoživotní záležitostí.

U muže by se dala PPD přirovnat k situacím, když si muž koupí modré auto, sedana, šesti válce a se čtyřma dveřma – zatímco si originálně chtěl koupit černého, dvoudveřového, osmi-válce sport'áka. Tak mu to pár dní leze na nervy a je to poznat na jeho společenském kondaktu. Nicméně, u soudu by muž s PPD obhajobou zcela zřejmě neustál.

PPD je tzv.: artifikální diagnóza. Je to vymyšlená diagnóza, vymyšlená ženou – vymyšlená pro ženu.

 

(Article reprinted from www.hamilton.bloguje.com)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jose Batistuta | čtvrtek 16.12.2010 0:00 | karma článku: 9,72 | přečteno: 987x