Rovnoprávnost a Produktivita aneb Žena v Práci

Ruku na srdce: všichni alespoň jeden takový případ známe. Na téma "Žena na Pracovišti"  by se dala napsat celá kniha. Tak tedy stručně a bez chození kolem horké kaše. V práci se nachází dva druhy žen: Atraktivní Neproduktivní Žena a Neatraktivní Produktivní Žena.

Když váš podnik najme atraktivní ženu, hned se to roznese po celém podniku. Každý přesně ví, v jakém oddělení dělá, kolik ji je roků, jestli je vdaná a jak se jmenuje. Je to jako když  místní ZOO dostane nové, exotické zvíře: všichni se musíme jít podívat jak vypadá, všichni ho obdivujeme jak je roztomilé a všichni  by jsme ho chtěli mít doma. Atraktivní žena je ale ve skutečnosti neproduktivní jedinec, který je pod doměnkou, že pracoviště je módní přehlídka, diskotéka, a samořejmě místo k hledání nových nápadníků. Atraktivní žena vždy příchází do práce bud' o pár minut později a nebo absolutně přesně na čas. První věc co udělá je, že hodí kabelku na stůl a hned odejde na záchod, kde si na příštích dvacet minut maluje obličej a dodělává vlasy. Jelikož vše, co v životě dělá je založeno na jejím vzhledu, atraktivní ženě schází inteligence. Atraktivní žena na pracovišti je jakýsi vítr:  všichni víme, že existuje, ale opřít se o něj nemůžeme. Šéfova morálka je v přítomnosti takové ženy vždycky ohrožena a nad budoucnosti jeho rodiny vysí velký otazník.

Neatraktivní žena je zdaleka větším přínosem pro kompany, než její atraktivní protějšek. Neatraktivní žena je vetšinou inteligentnější a konzervativnější specimen. To proto, protože se nikdy nemohla spolehnout na svůj vzhled. Musela studovat zdaleka poctivěji, aby se dostala na stejnou pozici, jako její atraktivní protějšek. Té záleží na tom, aby sklidila komplimenty za pečlivě vykonanou práci, ne za svůj vzhled. Neatraktivní žena nepřitahuje pozornost mužů a musí o vše houževnatě zápasit. Nic nedostane zadarmo. V případě, že je na vedoucí pozici, neatraktivní žena je většinou nepopulární osobou mezi ostatními spolu-zaměstnanci a všíchni podřazení perně platí za její neatraktivnost. Neatraktivní žena je skoro vždy tyranka, která nemá v práci mnoho přátel. Šéfova manželka spí zdaleka klidněji, protože její rodina není neatraktivni ženou ohrožena.

Oba dva druhy žen ale mají jednu věc společnou: dělají si z práce holubník. Žádnému muži by neprošla ani desetina toho, co v práci projde ženám — hlavně pak těm atraktivním. Provozní a organizační chyby jim projdou bez povšimnutí a v mnoha případech jsou opravené  mužem-kolegou,  bez ohrožení její pozice. Pozdní příchody do práce jsou běžně tolerovány a časté absence, které jsou mnohokrát svedeny na neviné děti, jsou běžně omluvené bez následků.

A pak je zde údobí těhotenství a mateřství, kterého se každý šéf potají obává. Žena se prvně nechá najmout na určitou pozici, na kterou je  řádně zaškolená. Krátce po její integraci do pracovního procesu, žena otěhotní. Během těhotenství, její produktivita klesne na minimum. Nikdo ji nemůže nic říct, protože je  "...těhotná..." a protože má určitá práva. Do práce si ted' chodí odpočinout a jak se ji zachce. Celý kolektiv je ted' "těhotný" s ní:  nepracuje na plné obrátky a musí za ní vykonávat většinu její práce. Snaží se jí nadbíhat, aby bylo po jejím a přitom ji bezpřestání lhát, jak báječně vypadá. Po odchodu na mateřskou, kompany musí hledat novou ženskou, kterou musí znovu zaškolovat do pozice paní Těhotné a pak tři roky čekat, jestli se Dáma náhodou neuráčí vrátit zpátky do zaměstnání na stejnou pozici.

Pokud' nepostavíte ženu v montérkách za pás někde v ZKL u kterého se žena nemůže jen tak ulévat — žena není pracovně produktivní. Žena svoji přítomnosti narušuje pracovní progres produktivních lidí a stahuje spolu-zaměstnance ke stejnýmu abysmalnímu výkonu.

Na výkonu ženy se nadá plánovat budoucnost. Žena je brzdou progresu.

 

(Article reprinted from www.Hamilton.Bloguje.com)

Autor: Jose Batistuta | středa 22.12.2010 5:01 | karma článku: 15,46 | přečteno: 1530x