Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to pár let, co probíhaly dotace na panelové domy a domkáři z toho také moc neměli.

0 0
možnosti
JJ

J61i57ř54í 26J50o18h62n

4. 2. 2020 10:20

Máte pravdu. Bylo to v bledě modrém to stejné plýtvání. Nicméně v panelácích žijí ti chudší, takže alespoň formálně to bylo trochu eticky zdůvodnitelné. Vzpomenete ještě, jak nehospodárně byly peníze na zateplování využívány? Zbytečné složité "projekty"- podklady pro žádosti o "dotace", firmy, které se chtěly účastnit na provádění, musely být certifikované a následně zvýšily ceny, protože tím byla nižší konkurence.

Oč výhodnější by bylo, kdyby se snížila/zrušila DPH na zateplovací systémy (dříve) a dnes na kotlíky? Jen úředníci by přišli o nesmyslnou , zbytečnou práci a efektivita by byla vyšší.

0 0
možnosti
JS

Ono je tu ještě jeden faktor, největší znečištění způsobuje průmysl a ne lokální topeniště, jde to lehce vypozorovat podle dat z měřících stanic, kdy je zřejmé, že nejhorší je to tam, kde je hodně těžkého průmyslu, třeba na Ostravsko Karvinsku, ty továrny ovšem krmí slušně státní kasu a zajišťují zaměstnanost a to jsou další daně z mezd a DPH pro stát, takže je fér, když ti lidé v takové oblasti trpí, že tam nějaké peníze na zlepšení stavu stát reinvestuje, otázka je zda účelně a dostatečně, nedovedu posoudit jak velký vliv má kotlíkvá dotace v dané lokalitě na celkový stav ovzduší, jasně na sousedy okolo má vliv jistě, ale zda to nějak pocítí i ti na sídlišti o 5km dále, pokud ano, pak je ta dotace ospravedlnitelná.

0 0
možnosti
JJ

J24i86ř37í 81J41o56h55n

3. 2. 2020 12:46

Neměli by ti, kteří pracují v okolí, o nichž píšete, že odvádějí daně, mít možnost raději utratit své vydělané peníze, třeba za nové kotlíky na topení? Životnost kotle není tak dlouhá, aby se přirozeným stárnutím nevyměnily kotlíky za ekologičtější v poměrně krátké době. Bez ztrát financí v byrokratickém aparátu, bez plýtvání.

1 0
možnosti
JS

U těch dotací je to obecná potíž, kromě kotlíkových se můžeme podívat i na dotaci dopravy podle věku a další.

Pokud chce vláda nějak pomoc ekologii, tak má daňově a dotačně působit plošně, třeba dotováním ekologičtější energie, když uhlí je nejhorší, tak na ně uvalit daň nejvyšší a tou daní pak dotovat energii ekologickou.

0 0
možnosti
JJ

J41i61ř56í 49J11o30h83n

3. 2. 2020 12:48

Přesně to jsem psal v blogu. Jenže to by vedlo ke zlepšení životního prostředí bez účasti úředníků, kteří by pracovali jen za plat...

0 0
možnosti
JK

Zkusím pohled z druhé strany... Pokaždé, když je venku inverze, modlím se, aby se osm vlastníků bytovky, která je od nás vzdálená 250 m, rozhodlo buď vyměnit kotel, nebo přejít na vytápění plynem. Jeden starý kotel, který "může ještě sloužit", dokáže při určitém počasí zamořit okolí cca 500 m, možná i víc... Tady vidím snahu podpořit výměnu kotle.

2 0
možnosti
JJ

J98i48ř59í 89J49o27h88n

3. 2. 2020 10:34

I na takové problémy myslí naše legislativa. Máte možnost obrátit se na starostu, hygienickou stanici,... Ti by měli zjednat nápravu. Máme Zákon o ochraně ovzduší,... Nesystémovým "dotačním přístupem" se vůbec nemusí odstranit ani zlepšit nejhorší zdroje znečištění.

1 0
možnosti
NM

...mymo jiné bych čekal článek ale i titulky na Čt DOTACE ZA AGROFERT ČR VRACET NEBUDE !!!což AB říkal pořád !!!!! jsem jen zvědav s čím příjdou nyní NEMAKAČENKOVÉ R^!!!!!!

1 0
možnosti
PK

Zvláštní,že o tom nenapíše někdo blog...;-D

1 0
možnosti
NM

...DOTACE ??? to je vymyšlený problém a ŠMEJD !!!

1 0
možnosti
Foto

Tak chcete mít čisté ovzduší, nebo ne? K tomu přece ty kotlíkové dotace slouží?

0 3
možnosti
PD

jasně, a dotace na elekroauto, dotace na soláry, na dešťovku...on ten zelenej fanatismus někdo zaplatí, že?

6 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Absolvent ČVUT, nyní penzista. Sleduje dění okolo sebe, rád si vyslechne jakékoli názory, nemá rád křivení skutečnosti, tedy ani cenzuru, i když se jí říká jakkoliv, např. politická korektnost, nebo předstírání, že nějaký problém neexistuje. Je patriot Prahy 6, podílí se na činnosti spolku Veleslavín - Vokovice k životu,  @VeleslavinVokovice.
Popisovat znovu tisíckrát omílané neetické chování politiků je ztráta času. Většina lidí to vidí, má již vlastní názor a v blogu o tom píše mnoho jiných. Potřebnější je upozorňovat na skutečné problémy, které zůstávají mimo pozornost čtenářů, protože veřejnosti jsou místo nich předkládány „zástupné“ pseudoproblémy, které upoutávají pozornost a pak se na ty skutečné zapomíná. Potřebné je upozorňovat i na falešně optimistické, neobjektivní informace které zamlčují, že realita je úplně jiná.
Nediskutuje pod blogy. Komentář nebo dotaz  pište na jiri.john@centrum.cz

Seznam rubrik