Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Uz v samem uvodu se na rozboru vlivu celni unie ukazuje, ze vy vlastenci vubec netusite, co vlastne chcete. Ale budiz, jen ukazujete, jak EU mimo jine ziskava penize.

Hned v nasledujicim odstavci jste se ovsem sekl o jedno desetinne misto. Ono to neni 0.6%, ale 0.06%.

Nasledny odhad nakladu na provoz nejen uradu, ale i firem v souvislosti s cinnosti EU je pak zcela mimo a srovnani s HDP kulha na obe nohy. Uvedeny zdroj navic nic takoveho neuvadi. Cili se jedna o ucelovou lez.

Zajimave je, ze uvadite same vydaje, ale ani naznakem se nezminite o tom, jaky je prinos byt soucasti jednotneho trhu. I toto se da dohledat, ale to uz vam za to nestoji, staci jen tvrzeni, ze clenstvi v EU je pro nas velice ztratove.

Konkretni priklady (biopaliva, solary atd.) padaji na vrub vladam CR a ne EU.

Michat do vaseho vyctu odtok dividend v souvislosti s EU je opet mimo.

Dalsi odstavce pak naznacuji, ze porad nemate jasno ve fungovani organu EU. Velke staty mohou prehlasovat male? Nemuzou. Muzou pouze zablokovat nektera rozhodnuti.

Poslanci Europarlamentu nereprezentuji jednotlive staty, ale sve volice. Proto tak maly pocet pro zastupce obcanu CR. Staty jsou reprezentovany v Rade Evropske Unie.

Tady mate realitu...... neni zac.

0 1
možnosti
JJ

J50i36ř39í 94J89o63h13n

9. 9. 2020 12:45

Děkuji za připomenutí chybky. Skutečně jsem se spletl o desetinné místo v úvodu blogu. Již je to opraveno. To ale nic nemění na zrůdnosti celé mašinérie EU a na tom, že těch pár EUrobyrokratů a politiků stojí ohromné peníze. Více než 3 miliardy Kč ročně na těch pár našich politiků a byrokratů v Bruseli se vám zdá málo?

Cla dnes nejsou velkou překážkou ve vzájemném obchodu. Daleko důležitější pro vzájemný obchod jsou technické a hygienické standardy zboží, vyžadované jednotlivými státy. Exportér se vždy musí přizpůsobit kupujícímu a k tomu nepotřebuje diktát EU.

Dále je váš text obvyklým štrasbruselským ptydepe. Bylo by potřebné vaše argumenty podepřít důvěryhodnými zdroji.

Je úsměvné, jak se snažíte katastrofy organizované EUrovůdci shodit na naši vládu. I když svůj podíl viny také naši politici nesou. Zneužili bruselská nařízení a dali svým kumpánům vydělat na úkor našich občanů. Kdyby nebylo bruselských nařízení o podílu biopaliv a OZE, tak by se nikdo u nás nepokusil zavést do praxe ty zrůdnosti s řepkou, soláry,...

Doporučuji vám přečíst si podrobně Lisabonskou smlouvu. Zejména odstavce o hlasování.

Je jisté, že vás nepřesvědčím o škodlivosti EU. Jednou to dojde voličům, protože EUrovůdci stále více tlačí na pilu a každý pohár jednou přeteče. Ale ruku na srdce: nepřipadá vám, že v poslední době politici sousedních velkých států a EUrovůdci ve svém vyhrožování nám i dalším menším státům již sahají k fašistickým postupům? Takto jsem si tedy demokracii nepředstavoval. Opět již má přívlastek. Zažil jsme lidovou a ta dnešní má se skutečnou demokracií stejně společného jako ta lidová....

1 0
možnosti
JK

Tak jsem si dal práci a vytáhl z vašeho textu pár vět, kterými glosujete takzvaná fakta, jež jste okopíroval a zjistil jsem, že jsou to pouhá vaše tvrzení, jimž vy sám možná věříte, ale nijak je nedokládáte. A už v žádném případě tato vaše apriorní tvrzení nelze nazvat závěry z logického usuzování či dedukování. Kromě toho ta vaše "slavná" obodovaná fakta pocházejí převážně z pofidérních zdrojů (články v médiích, Wikipedie apod.), takže to nejsou tvrdá data, která by se dala nazvat stoprocentně věrohodnými. Zde jsou ukázky vašich nedoložených tvrzení:

"Toto clo způsobuje zvýšení konkurenceschopnosti firem z EU na trhu EU, ale současně tak pomáhá přežít nekonkurenceschopným firmám a vede k technologickému zaostávání." - nedoložené, apriorní tvrzení

"Celkové náklady našeho státu v souvislosti s činností EU, včetně výplat, údržby budov, pravidelného stěhování EU z Bruselu do Štrasburku, převodu nařízení a směrnic do národní legislativy, na úředníky provádějící často nesmyslná nařízení EU v jednotlivých státech, na přidělování a kontrolu dotací, vyšetřování a trestání rozkrádačů „dotací“,.... bude daleko vyšší." - nedoložené, apriorní tvrzení

"Na každém ministerstvu i krajském úřadě je mnoho lidí, jejichž pracovní náplň určuje administrativní agenda EU." - nedoložené, apriorní tvrzení

Závěr? Při bližším zkoumání jsem zjistil, že váš text je ještě větší katastrofa, než by se mohlo zdát po letmém přečtení. V podstatě jste zprznil údaje z pofidérních zdrojů svými nekompetentními glosami.

0 3
možnosti
JJ

J60i70ř87í 43J41o75h40n

29. 7. 2020 10:46

Vidíte, že v diskusi kydáte hnůj jen vy a Ulrich. Ostatní lajkují.

Nebude chyba na vaší straně? To, co pokládáte za "nedoložené, apriorní tvrzení" jsou věci notoricky známé. Zkuste google a během pár minut informace ověříte.

Opět vám doporučuji napsat blog, který bude polemizovat se skutečnostmi, které jsem uvedl. Můžete doložit důvěryhodnými odkazy, kde se mýlím. Jen do toho! Ulrych vám možná pomůže.

1 1
možnosti
JJ

J33i73ř89í 78J48o95h63n

28. 7. 2020 11:20

Pokuste se vyjádřit svůj názor prostřednictvím logicky formulovaného textu, aby byl srozumitelný pro ostatní čtenáře.

4 2
možnosti
JK

Takže jste okopíroval cosi z internetu, přidal k tomu svůj perex a domníváte se, že jste vysvětlil jak je to s EU? Jenže svou otázkou "Je současná EU požehnáním nebo tragédií?" jste jen názorně předvedl bídu nejen vašich postojů poddaného, který vzhlíží k vrchnosti s nadějemi a obavami zároveň, jestli tento pán bude požehnáním nebo tragédií. Bohužel to je u nás postoj velmi rozšířený. Jste přece občan EU a pokud se ptáte, jestli je demokratická, pak byste si měl uvědomit, že demokracie je forma vlády, která předpokládá angažovaného občana, který se za ni pere. EU je určitý projekt a záleží na lidech, kteří ji tvoří, co přinese. Nejde přece jenom o počet poslanců, které má ČR v europarlamentu, ale také o to, jaké lidi jsme tam vyslali.

3 5
možnosti
JJ

J21i20ř61í 16J62o11h44n

28. 7. 2020 10:53

Opomněl jste dodat, že EUroparlament je parlamentem pouze podle jména. Je to JEDINÝ PARLAMENT NA SVĚTĚ, KTERÝ NEMÁ ZÁKONODÁRNOU INICIATIVU.

To je ta hra na "demokracii po evropsku".

5 2
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Absolvent ČVUT, nyní penzista. Sleduje dění okolo sebe, rád si vyslechne jakékoli názory, nemá rád křivení skutečnosti, tedy ani cenzuru, i když se jí říká jakkoliv, např. politická korektnost, nebo předstírání, že nějaký problém neexistuje. Je patriot Prahy 6, podílí se na činnosti spolku Veleslavín - Vokovice k životu,  @VeleslavinVokovice.
Popisovat znovu tisíckrát omílané neetické chování politiků je ztráta času. Většina lidí to vidí, má již vlastní názor a v blogu o tom píše mnoho jiných. Potřebnější je upozorňovat na skutečné problémy, které zůstávají mimo pozornost čtenářů, protože veřejnosti jsou místo nich předkládány „zástupné“ pseudoproblémy, které upoutávají pozornost a pak se na ty skutečné zapomíná. Potřebné je upozorňovat i na falešně optimistické, neobjektivní informace které zamlčují, že realita je úplně jiná.
Nediskutuje pod blogy. Komentář nebo dotaz  pište na jiri.john@centrum.cz

Seznam rubrik