Zvolte prosím premiérem Karla Schwarzenberga

Velmi vítám výsledek voleb, kdy se povedlo splnit mé základní přání. Chtěl jsem, veřejně jsem deklaroval, aby lidé, kteří chtějí nějakou změnu, aby nevolili dvě největší strany, které velmi polarizují politickou kulturu v naší společnosti. Také jsem absolutně odmítal rudooranžovou vládu. Povedlo se.

Co bych si ještě přál, je obsaženo v nadpisu.

Samozřejmě tomu předchází vzájemná shoda a politický konsensus politických stran ODS, TOP09, VV. Bráno v pořadí výsledků voleb se předpokládá, že bude osloven tvorbou kabinetu lídr Občanské demokratické strany Petr Nečas. To je vcelku očekávatelné.

Myslím si však, že svými znalostmi a zkušenostmi, svým občanským a politickým postavením nejen u nás, ale i v celé Evropě, by se měl k této funkci panem prezidentem Václavem Klausem vyzvat předseda strany TOP09 pan Karel Schwarzenberg.

Tento člověk byl schopen již před volbami velmi dobře pojmenovat základní nedostatky naší společnosti, dokáže se bavit s kýmkoli, třeba i se zedníkem v hospodě o jeho běžných starostech, není mu cizí jakákoli diskuze o všem možném, a jeho humor dokáže nadchnout celé okolí.

Tento člověk dovedl svoji novou stranu k převratnému výsledku ve volbách, při minimální reklamní kampani ve srovnání s dvěma největšími stranami, proto věřím, že je schopen přivést naši republiku ke kladným výsledkům s minimálními náklady.

Pokud by se mi splnilo i toto přání, tak mi věřte, že to bude nejspíše jeden z posledních článků v sekci "politika" z mé klávesnice na tomto blogu.

 

Děkuji předem    Petr Johan

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Johan | neděle 30.5.2010 0:09 | karma článku: 20,09 | přečteno: 1565x
  • Další články autora

Petr Johan

Klidně budu nácek

10.3.2014 v 7:37 | Karma: 23,55

Petr Johan

Bylo nám to jasné

5.2.2014 v 17:18 | Karma: 11,67