Vydíráme, vydíráte

A už to tady máme. Sociální demokraté sáhli k nejtvrdšímu nátlaku formou stávky odborářů, kterým chtěli zdražit režijní jízdenky na dráze (způsobené zdaněním benefitů). Nejde nám to normálně, toto řešení je vždy nabíledni, není to ani moc těžké vyvolat nepokoje svých skalních voličů.

Svého času (před dvaceti lety) je to stálo 20 Kč na rok, rodinné příslušníky 50 Kč na rok.

Pak jim to zdražili na 100 Kč za rok, rodinní příslušníci platili 500 Kč na rok.

Dnes se uvažuje o zdražení až na 2000 Kč za rok.

Je logické, že jsou to peníze navíc, že jim to vadí, že musí dát víc peněz ze svých platů, které jim přichází od zaměstnavatele, který je sice akciovou společností, ale většinově vlastněným státem, ale neustále ztrátovým podnikem, který je stále dotován ze státního rozpočtu, tudíž je placen z daní všech,  tedy i od těch občanů, kteří v životě vlakem nejeli.

A tak když nejsou peníze v rozpočtu, musí se zvýšit daně, aby se zase nemuselo zdražovat něco, co je vlastně volná karta k neomezenému používání  (kromě pendolína) pro cestování po celém bývalém Československu.

Pokud budete něco takového vlastnit, vůbec si neuvědomíte, jakou ohromnou výhodu máte, ihned Vám bude vadit, že se to zdraží, ale vůbec si neuvědomíte, že když za Vámi přijde strejda z odborů a řekne, že se jde stávkovat kvůli zdražení (a přidá si možnost zrušení) režijních výhod, že vlastně jdete na plac dělat dalšího vyděrače, který jen pomáhá oranžovejm vyděračům, co vůbec nevědí o tom, jak se má hospodárně nakládat s penězi.

 

Sociální demokraté opět potvrdili, jaké páky se dají použít k jejich boji o koryta, a opět je použili.

Já jsem opět potvrdil, že mám silný odpor k tomuto politickému stylu, který nemá vůbec nic společného s lidským přístupem, který neustále socani omílají při své propagaci.

Již jsem předpokládal tento scénář ve svém posledním článku ke stávce v Řecku.

A je to tady, podle toho, co jsem slyšel z tiskových prohlášení sociálních demokratů a odborových zástupců, je nad slunce jasné, že se tyto akce použijí a budou v tomto roce používat stále pro propagaci rádoby lidské politiky sociálních demokratů.

 

Víte, koho volit?

Víte, koho nevolit?

 

Dovolím si ještě jednu otázku. Viděli jste včera OVM speciál?

Nic víc, než mediální reklama oranžové Cesty z krize. Podívejte se na propadák našeho bývalého dobrého sportovce.

Autor: Petr Johan | čtvrtek 25.2.2010 10:30 | karma článku: 23,33 | přečteno: 1513x
  • Další články autora

Petr Johan

Klidně budu nácek

10.3.2014 v 7:37 | Karma: 23,55

Petr Johan

Bylo nám to jasné

5.2.2014 v 17:18 | Karma: 11,67