Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dino_na_idnes

28. 11. 2009 16:28
Ehm

"Také snad každému dojde, jak se dnes voliči rozhodují"

Troufám si tvrdit, že ten "každý" už to ví, v zásadě jsou dvě možnosti - buďto zvolit toho, kdo mi slíbí nejvíc, nebo zvolit nejsilnějšho oponenta toho, kdo mi chce nejvíc sebrat (právě proto, aby mohl jiným dát).

Ať tak či tak, drtivá většina voličů volí podle své kapsy. A nelze ani očekávat nic jiného, neboť drtivá většina voličů je více či méně závislá na tom, co jim stát dá (ať už jde o "prachy na dřevo", daňové úlevy či "jen" jistotu vymahatelnosti svých práv).

Změna může přijít jen zrušením všeobecného hlasovacího práva, pak by snad volby mohly být něco jiného než soutěž v popularitě. Pokud ale někdo volí proto, že bude mít příští rok o dvě stovky měsíčně více, myslíte, že ho změníte jinak, než právě tím, že mu nabídnete tři? Že ho přesvědčíte argumenty? Tomu snad nevěříte...

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

28. 11. 2009 20:20
Re: Ehm

Dobrý večer,

dovoluji si poznamenat, co již v článku je, že jsem variantu s přeplacením třemi stovkami bral jako legraci, ač nejspíše byla vzata vážně. A to nejen Vaškem.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

28. 11. 2009 15:50
Nejhorší je,že

slibují všehny parlamentní strany a katastrofou je,že jim to lidi stále žerou a dávají jim své hlasy.

Což těmto stranám vyhovuje,proto také do omrzení melou o tom jak ti co volí mimoparlamentní strany,že zahazuje svůj hlas.Nejde jim o jeho hla,ale o to aby se nikdo kromě nich nedostal do parlamentu.

ČlánekR^

0 0
možnosti
RK

romualda

28. 11. 2009 15:54
Re: Nejhorší je,že

Máte pravdu. Říká se, že TOP09 sice neslibuje, ale jak se přiblíží volby, tak to přijde.

0 0
možnosti
RK

romualda

28. 11. 2009 15:22
Vedle

K tomu třetímu odstavci:

1) po skončení podpory v nezaměstnanosti je velice těžké získat nějakou dávku vůbec, možná existenční minimum kolem 3100 Kč...že by někdo vydělával jen tolik?

2) ´že se toto děje (pokud si to fakt myslíte, že to tak je), po vládě pravice...už ji nevolit! Naopak velesociální Škromach dokázal nejvíc zpřísnit sociální systém.

Napadlo mne -co sliby z opačného politického spektra, např. daňové prázdniny pro živnostníky? To zřejmě kupování voličů není.

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

28. 11. 2009 15:35
Jedle

Dobrý den,

dovolím si napsat, že tento článek je o hodnotách, ze kterých vychází rozhodování voličů.

To, o čem píšete, je do jiných debat, pokud by však měly nějaký smysl. Zkreslujete fakta takovým způsobem, že by ta diskuse byla víceméně zbytečná.

0 0
možnosti
VC

vena65

28. 11. 2009 15:12
Smůla

je, že prodejní Vaškové to nikdy nepochopí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1631x
40 let mlád. Dle "hlasu lidu" jsem primitivním antikomunistou, nestydím se za to.
Pravicově smýšlející člověk, který si nenechá očkovat nesmysly. V diskusi používám své jméno a příjmení, to mnoho lidí nedokáže, se podepsat pod svá vyjádření. Spíše Vám pod anonymním nickem a kodexem nepovolenou profilovou fotografií budou niemandi vyhrožovat fyzickou likvidací, než by se podepsali pod svá slova.