Pokud někoho nezastihnete v práci, bude na mítinku ČSSD

Když jsem v pondělí 3.8. na ČT24 poslouchal se zaujetím, co pro voliče připravili, online tiskovou konferenci ČSSD, zjistil jsem od začátku, že nic nového vlastně nepřichází.

Od začátku pana Tvrdíka s pokračováním pana Paroubka a projevů dalších čelních politiků bylo slyšet pouze očekávané vymezování ČSSD od všeho špinavého, nekalého, zemi a občany ničícího, od všeho, co neprospívá našemu státu a hlavně to, že takové praktiky a zásluhu na všem špatném má vláda bez působení ČSSD. To se víceméně dalo čekat a mnoho lidí, co tento brífink viděli, to ani nepřekvapilo.

ČSSD se snažila celou dobu dokázat, jak jsou čistí a tuto čistotu chtějí pro všechny občany ČR. Jako hlavního pomocníka představila nové webové stránky, popsala jak je možné se zaregistrovat do sítě sympatizantů a získat všechny informace o práci strany. Je možné si tam poslechnout také projevy předních politiků strany.

http://www.cssd.cz/inews/obrazem/novy-web-cssd

"Velmi působivé", mě osobně se zamlouval pouze jediný - stručný a profesionální projev pana Haška. Před ním si poslechnete projev pana Škromacha, níže přepsán.

Aktuální a rychlé zpravodajství je dnes doménou internetu. Není den, ani minuta, kdy se u nás, či ve světě nestane něco zajímavého a důležitého. Stejně tak sociální demokracie není vyjímkou. Proto jsme na našem novém webu vytvořili přehledné, a věřím, že velmi kvalitní online zpravodajství v sekci iNEWS. Naleznete zde videa a reportáže z našich akcí, které budou zveřejňovány prakticky okamžitě, takže o nic vlastně nepřijdete. V době nadcházející volební kampaně budete moci sledovat naprostou většinu našich akcí prostřednictvím internetu. Profesionální zpravodajské štáby Vám tak umožní s námi projít takřka celou předvolební kampaň, alespoň získáte částečný přehled o tom, jak náročné období to pro politiky je, i když tomu mnohý ani nevěří. Užívejte a sledujte život sociální demokracie z pohodlí Vašeho domova či z kanceláře, nebo třeba i z pracoviště, prostě tam, kde budete třeba i na dovolené. Budeme ale rádi, když přijdete i na některý z našich mítingů, setkání s občany apod., a budeme si moci promluvit, osobně popovídat o problémech, které Vás tíží. Rádi se s Vámi seznámíme.

Pro někoho, kdo bude kritizovat tento můj blog, to bude mnou vytržená věta z kontextu projevu, ale podotýkám - tento text je přepsán doslovně.

Takže pane Škromachu (autore), nebo pane Paroubku (šéfe), nebo pane Tvrdíku (managere):

Vyzýváte občany k tomu, aby sledovali vaše akce odkudkoli, odkud budou mít možnost, ale nepochopím, jak si dovolíte vyzývat občany k tomu, aby přerušili tvůrčí práci v kanceláři nebo třeba i na pracovišti na internetu sledovali, jak slibujete u mikrofonu své "skvělé teze" budoucích zítřků. Budou mít zaměstnanci jakýchkoli firem či podniků povolení k tomu - používat výpočetní techniku svěřenou a určenou k vykonávání pracovních úkolů za účelem sledování předvolební agitace? Demagogický nadpis, ale proč ne - na mítink si mohou také třeba odskočit?

Občané možná neví, jak to chodí u Vás, ale dle mých (sice asi menších) zkušeností je takovéto používání počítače a internetu mimo pracovní účely u většiny zaměstnanců zakázáno.

Pochybuji že na základě tohoto zjištění a upozornění změníte svůj projev a třeba i program strany, ale věřte mi, že bych byl velice nerad (a mnoho spoluobčanů také), aby přišli na nějaký úřad, třebas s žádostí o zvýšení důchodu a úřednice by nás nechala čekat s odůvodněním, že je třeba počkat, až shlédne růžovou budoucnost.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Johan | středa 5.8.2009 0:40 | karma článku: 31,35 | přečteno: 1680x
  • Další články autora

Petr Johan

Klidně budu nácek

10.3.2014 v 7:37 | Karma: 23,55

Petr Johan

Bylo nám to jasné

5.2.2014 v 17:18 | Karma: 11,67