Paroubek značně vytočil Fischera

Po celou dobu vládnutí úřednické vlády jsem viděl pana Fischera jako klidného, psychicky vyrovnaného předsedu vlády. To, co s ním dnes dokázal pan Paroubek, bylo dost hustý.

Na summitu EU bylo dnes (30.10.2009) schváleno, že se Česká republika nezařadí k Listině práv a svobod EU a bude nadále veškeré záležitosti řešit vzhledem k Listině základních práv a svobod ČR.

Předseda vlády pan Fischer to na tiskové konferenci pro ČT oznámil i s tím, že to pro naše občany nebude znamenat žádnou újmu vzhledem k právům občanů jiných států, a že jsme se vlastně zařadili po boku Polska a Anglie, jež mají obdobně schválené výjimky. Podrobnosti samozřejmě jako všichni ostatní neznám, ale to není zde důležité.

Na brífinku ČSSD oznámil pan Paroubek se svými područími za zády, že vláda v Bruselu selhala  

To neměl dělat.

Aspoň si to myslím, protože pana Fischera se Paroubkův projev tak hluboce dotkl, že pomalu nebyl pan Fischer schopen vyslovit souvislou větu přitom, kdy se měl vyjádřit k reakci pana Paroubka. Viděl jsem to v přímém přenosu a vůbec jsem to panu Fischerovi nezáviděl, udržet v sobě silnější slova byl dost velký problém.

Obávám se toho, že panu Paroubkovi opět budou klesat preference pro jeho stranu, porostou body nesnášenlivosti k jeho osobě. On totiž pan Fischer je dle výzkumu totiž nejdůvěryhodnějším politikem na dnešní scéně, kdežto Paroubek se nedostal ani do první pětky. 

Paroubek a celá jeho strana ČSSD tady totiž potvrdili jednu velkou a podstatnou záležitost. Sami nic dobrého nepřinesou, nenavrhnou, nebudou nic dělat. Ale ve chvíli, kdy s něčím přijde někdo jiný, hned se vyvalí kritiky toho, co je tam špatně, co se neudělalo, co se udělalo navíc atd. atd. 

Pánové, co jste vypracovali a schválili dnešní tiskové prohlášení socanů, které pan Paroubek přednášel, děkujeme Vám. Aspoň více lidí bude vědět, na čem s Vámi jsou. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Johan | pátek 30.10.2009 17:05 | karma článku: 34,90 | přečteno: 1887x
  • Další články autora

Petr Johan

Klidně budu nácek

10.3.2014 v 7:37 | Karma: 23,55

Petr Johan

Bylo nám to jasné

5.2.2014 v 17:18 | Karma: 11,67