Obstrukce brání pokračování destrukce

Pojem „obstrukce“ se poslední dobou hojně používá ve spojení s jednáním v Poslanecké sněmovně, kdy zástupci ODS v podstatě bojkotují jakékoli možnosti projednávání a přijetí pozměňovacích návrhů ze strany ČSSD.

Jedno však je jisté, ODS svými obstrukcemi má nejspíše poslední možnost zabránit totální destrukci veřejných rozpočtů, kterou nejen započaly, ale i nadále v ní pokračují levicové strany.

Když se vyjadřovali zástupci ODS k obstrukcím, vyřkli přímo názor, že je to běžná věc při schvalování návrhů, které odporují opozičním stranám. Za poslední tři roky se v Poslanecké sněmovně s obstrukcemi levice setkala koaliční vláda ODS, SZ, KDU-ČSL nesčetněkrát. Tudíž nic nového a vše je v souladu  s jednacím řádem sněmovny.

Takže se dozvíte ze sdělovacích prostředků, že poslanci zasedali a přitom nic neschválili. O tom jestli je to správně nebo ne nechám volnou diskusi. Z pohledu pravicově smýšlejícího voliče se mi však zamlouvá, že obstrukce zabraňují destrukci, ať už to něco stojí nebo ne. Destrukci si skrytě dala do programu a stále ji propaguje ČSSD, protože neustále bourá to, co jiní postavili nebo se postavit snaží.

Bohužel však vidíme další příklad prohlubování státního rozpočtu neefektivním fungováním státní správy, kde si Jirka hraje s Mirkem, a kde Jirka zboural Mirkovi bábovičky, proto si to Mirek nenechá líbit a nedovolí Jirkovi nic z jeho košíku.

Dvoupólové rozložení poslanecké sněmovny se mi v žádném případě nelíbí.

Ať budete volit kohokoli, pokud nebude Vaše volba pro Jirku nebo pro Mirka, bude to jen dobře.

Rozložení politických sil ve sněmovně je potřeba promíchat, pokud to bude dále ve stejném složení, nic se nejspíše nezmění.

 

Volba neparlamentní strany není zahozený hlas. Snižuje procento získané vítěznou stranou. Potom nebude pravdivý žádný předvolební průzkum.

Chcete změnu? Tak se nebojte a tu změnu udělejte.

Třeba příští rok už nikdo Jirku s Mirkem znát nebude, protože i když si obě rodiny vyjedou na společnou dovolenou s dětmi, nikdo je tam nebude šmírovat a fotit, když nebudou zápasit o volební vítězství.

 Petr Johan

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Johan | úterý 2.2.2010 23:45 | karma článku: 14,63 | přečteno: 923x
  • Další články autora

Petr Johan

Klidně budu nácek

10.3.2014 v 7:37 | Karma: 23,55

Petr Johan

Bylo nám to jasné

5.2.2014 v 17:18 | Karma: 11,67