Nezabil svoji babičku, jeho otec byl adoptovaný

To je jen na vysvětlenou k případu, který šokoval celou Českou republiku, když televize Prima odvysílala zprávy o tom, že v Nymburce na sídlišti byla zavražděna dvaasedmdesátiletá důchodkyně vlastním vnukem Lukášem Š. a jeho parťákem Petrem N.

Já osobně jsem se o tomto případu nedozvěděl z televize, ale v restauraci od zákazníků. Zmínil se mi o tom jeden kamarád, že to bylo u nich ve vchodě a že tu paní ani na pitvu snad neodvezli, prý to snad hned po nalezení těla uzavřeli jako přirozenou smrt a teprve po přiznání Petra N., který to psychicky neunesl, to oznámila na Policii jeho maminka.

Za hodinu po tom, co jsem toto vyslechl a nekompromisně odsoudil jako hnus, pro který by nemělo existovat sebemenší slitování v jakémkoli právním a trestním řízení, přišla další, ledovější sprcha.

Přišel známý, kterého jsem drahnou dobu neviděl, říkám mu "nazdar Petře, kde se tady bereš?", natočím mu jednu desítku a koukám na něj, povídám mu: Ty musíš bejt pěkně servanej z tý práce (vypadal šíleně unaveně, zklesle). Řekl mi, ať mu dám ještě jednoho ruma a dal se do řeči s tím sousedem té zavražděné paní. Přijdu od jiného stolu a slyším, jak říká, že byl na Policii na výslechu, že tomu nevěří, že to mohl Lukáš udělat a mně vůbec nedošlo, o kom mluví. Říkám: co jsi tam dělal? to jsi tam byl jako soused na výslechu nebo co? Jeho odpověď mě skolila. Lukáš je můj syn, vole.

Paní Růženka Š., která mě vítala v místě mého prvního přechodného bydliště jako pracovnice na ubytovně ČD, kde jsem přespával, když jsem do Nymburka před dvaceti lety nastoupil, s milým úsměvem, na který nikdy nezapomenu, ta paní, která se vždycky dokázala rozdat pro všechny takovým způsobem, jakým nikdo jiný neuměl, ta paní, která adoptovala pro nemožnost mít vlastní děti dítě z dětského domova a zahrnula jej maximální péčí se vším všudy, NAŠE RŮŽENKA BYLA ZABITA SVÝM VNUKEM ?!!!!!!!!? Neskutečná záležitost v přímém přenosu.

Růženka přepsala na Lukáše byt a protože Lukáš nejspíše potřeboval peníze rychleji než bylo zdrávo, potřeboval byt prodat. Že přijde on nebo někdo jiný na takovýto nápad, a on sám to zrealizuje, je zvěrstvo, které bez ohledu na to, jestli bylo spácháno při plném vědomí nebo pod vlivem omamných látek, je třeba trestat nejvyššími tresty.

Pracují ve mě emoce, protože jsem tu milou paní znal. Tento skutek jsem však odsoudil obdobně již předtím, než jsem se dozvěděl, o koho jde.

Úplně neskutečně absurdní mi připadá vyjádření vraha, který řekne policii při výslechu, že měl babičku rád.

Dokážete si představit, jak se staráte o své děti, a ty potom vychovají Vašeho vraha? Natož pak když dáte lásku někomu cizímu a vrátí se vám meč.

Růženko, nikdy nezapomenu.   Petr Johan

Autor: Petr Johan | středa 7.9.2011 2:19 | karma článku: 18,79 | přečteno: 1400x
  • Další články autora

Petr Johan

Klidně budu nácek

10.3.2014 v 7:37 | Karma: 23,55

Petr Johan

Bylo nám to jasné

5.2.2014 v 17:18 | Karma: 11,67