Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nevěříte ? Já ano.

Na počátku vzniku strany TOP 09 jsem se díval na počínání politiků jako jeden z pokusů, který nebude mít úspěch v dnešním marastu politické kultury.S postupem času přišla viditelná práce a snaha tvůrců na budování strany, která by mohla mít šanci na změnu rozestavení poměru politických stran  ve sněmovně.Zastoupení kandidátů, které jsem shlédl na jejich webových stránkách, programová východiska ve stručných a všeříkajících větách mi dodala přesvědčení k tomu, abych změnil svůj hlas

    Do dnešní doby jsem byl voličem KDU-ČSL, hlavně z důvodu jediného. V době, kdy padla vláda ODS v roce 1997, byl pro mne jediným člověkem-politikem předseda KDU-ČSL pan Josef Lux, který se dokázal postavit nevraživosti ostatních, a dal opět dohromady svými jednáními politickou scénu k řešení problémů vzniklých po velkých demonstracích odborových svazů v čele s p.Falbrem podporujícím politiku ČSSD a vládou p.Klause podporujícím privatizaci a tržní hospodářství, což v té době bylo preferováno jako ohrožení a předpoklad zvyšování nezaměstnanosti.

 


   Pracoval jsem 13 let ve státním podniku se silnou odborovou základnou. Za dobu vládnutí sociální demokracie v letech 1998-2006 jsem lehce zjistil to, že styl řízení našeho podniku se vlastně vůbec neliší od plánované restrukturalizace vlády ODS, ODA, KDU-ČSL v devadesátých letech, počet zaměstnanců se stejně snížil v pomalu přesných číslech, jen to bylo pod jinou zástěrkou a s výrazným přidáním dotací státu a za výrazné kritiky ze strany veřejnosti. Hlavně že se při demonstracích a poté slibovalo, že se bude dělat vše pro to, aby se nemuselo propouštět.

 


   Po prožití této éry a po zkušenostech s odbory, které věhlasně brání zájmy zaměstnanců a jsou jim připraveny kdykoli pomoci (zvláště ve chvílích těžkých životních situací) jsem osobně levicovou politiku začal označovat za populismus. Na to, že jsem odborům přispíval deset let ze svého platu nemalé peníze, jsem se nesetkal s možností proklamované pomoci ve chvíli, kdy jsem se dostal do pracovních problémů díky mnou způsobené nehodě, následných finančních problémů, psychických bariér a následné pracovní degradace. Jednoduchým způsobem, jejich nečinností jsem doslova odepsal možnost podvědomé závislosti na jejich pomoci, kterou všem dokola předhazují. Zůstalo jen a jen na mě, jak se se vším vypořádám.

 


   Od té doby se řadím k pravicově smýšlejícím občanům a vím velmi dobře, že jen to, co si obstarám sám, tak budu mít. Pochopitelně  si na všechno, co potřebuji a chci, musím své peníze vydělat. Tím pádem mne dokáže lehce nadzvihnout jakákoli aktivita parazitů, kteří jednoduše vědí, že dnes není problém si bez hnutí brvou zajistit ze státní pokladny třebas i větší peníze, než jsem schopen jako podnikatel-fyzická osoba vydělat s celoměsíčním pracovním zapojením. Prostě poslední dobou mnoho vyžírků zjistilo, že se dělat nemusí a stejně svoje prachy dostanou. Stačí k tomu jen umět prodat svůj image sociálně potřebného, ač to leckdy hraničí s podvody, nebo jen dělat, že se snaží najít práci. A to osobně odmítám, aby se tyto excesy odehrávaly. Také odmítám nereálné populistické sliby někoho, kdo svoji možnost dokázat podobná slova již měl, a to dost dlouho. Teď už jsou to fakt jen slova, nikoli úmysly a odpovídající výsledky.

 Je čas na změnu.

Nově vzniknuvší strana TOP 09 je ze všech stran kritizována jako další strana přeběhlíků a nicotných politiků, že nebude mít šanci uspět, ale to je převážně ze strany růdorůžových agitátorů, kteří plní diskuse pod články blogu iDnes.Kdo si přečetl dnešní úvod a ekonomickou část programu TOP 09 a neměl na očích jakkolibarevné brýle pochopí, že jsou to lidé rozumní, s profesionálním přístupem jdou do boje se sociální levicovou politikou, která žene náš stát do záhuby, do díry ze které bude jen těžko možné vylézt, aniž by to stálo spoustu peněz a pokles životní úrovně nás všech.

Jasně píší ve svém programu, že zamezí zneužívání sociálních dávek, podpoří tvůrčí a pracující občany. Nenajdete u nich nic takového, aby slibovali všem všechno, což je realita, se kterou nepřímo nakupují hlasy pro svou stranu v předvolební kampani strany jiné. Ač samy vědí, že to prostě nejde.

Věřím, že tato nová strana získá mnoho příznivců,  kterým není lhostejný osud naší republiky nejen v době dnešní, ale i pro příští generace. 

Od dnešního dne jsem oficiálně a veřejně zastáncem a voličem strany TOP 09.

Na sprosté, urážlivé a ponižující výlevy různých niemandů v diskusi nereaguji, nemá to smysl.  

Přeji všem hezký den a také hezké dny budoucí. PJ

Autor: Petr Johan | pátek 28.8.2009 0:20 | karma článku: 16,00 | přečteno: 1098x
  • Další články autora

Petr Johan

Náhodný omyl nebo cílená dezinformace?

Dívám se dnes večer na Události na ČT24, kde se probírá aktuální dění a slyším něco, co mi hlava nebere. Byl jsem totiž na Facebooku, kde jsem viděl bouřlivé ohlasy na mluvu prezidenta při Hovorech z Lán v ČRo a také to, že bývalý vrchní agrárník, dnešní senátor Veleba, uznal za vhodné se jej zastat, jakožto hlavouna své propadlé strany.

6.11.2014 v 20:40 | Karma: 24,06 | Přečteno: 2086x | Diskuse| Politika

Petr Johan

Klidně budu nácek

Jestliže někdo, kdo souhlasí s agresí vojsk na území cizího, svrchovaného státu, bude o někom, kdo s těmito činy zásadně nesouhlasí, hovořit a psát jako o náckovi, tak s tím bohužel nic udělat nemohu. Prostě ten nácek budu.

10.3.2014 v 7:37 | Karma: 23,55 | Přečteno: 1030x | Diskuse| Politika

Petr Johan

fejsbůkáři - Lada Dvorská zase žije!!!

Tak si představte, že se nám probudila naše stará známá dáma Lada Dvorská, která nás v několika antikomunistických skupinách obšťastňovala svým správcovstvím, a to převážně ve stylu: "ty buď zticha, ty nic nevíš, to já mám web Atllanka, pracuju v Holandsku, jsem antikomunista a ty jsi bolševik, pokud nejsi se mnou, tak máš smůlu, ani mě tvoje odpověď nezajímá, protože jsem tě z naší skupiny už před chvílí vyhodila".

4.3.2014 v 7:47 | Karma: 32,24 | Přečteno: 4189x | Diskuse| Občanské aktivity

Petr Johan

Bylo nám to jasné

Velmi mne mrzí, že jsou lidé, kterým dnešní stav vyhovuje, některým je naprosto jedno, co se děje, prý "to nějak dopadne" a tyto odpovědi na vize do budoucnosti mne velmi překvapují.

5.2.2014 v 17:18 | Karma: 11,67 | Přečteno: 501x | Diskuse| Politika

Petr Johan

podepisování Petice v komunistickém Ústí nad Labem

Postřehy, diskuse, názory, mantry, zděšení. Navštívil jsem dnes severočeské krajské město Ústí nad Labem. Úplně za jiným účelem, než o kterém bude článek, ale ten účel zde ani zmiňovat nemusím, je zcela soukromý a ani by vás nezajímal.

5.12.2013 v 18:45 | Karma: 21,35 | Přečteno: 859x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1631x
40 let mlád. Dle "hlasu lidu" jsem primitivním antikomunistou, nestydím se za to.
Pravicově smýšlející člověk, který si nenechá očkovat nesmysly. V diskusi používám své jméno a příjmení, to mnoho lidí nedokáže, se podepsat pod svá vyjádření. Spíše Vám pod anonymním nickem a kodexem nepovolenou profilovou fotografií budou niemandi vyhrožovat fyzickou likvidací, než by se podepsali pod svá slova.