Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

hasmen

9. 9. 2009 14:31
...

Přiznám se,že tomu vašemu článku moc nerozumím a už vůbec nevím,co bylo sarkasmem a co bylo myšleno vážně...

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

21. 9. 2009 11:13
Re: ...

Nezlobte se, ale nebudu zvláště pro vás před každou větou ve svých článcích psát

Vážně:

Sarkasmus:

0 0
možnosti
IH

misaviki

9. 9. 2009 14:07
Z vlastní zkušenosti

Svého času jsem pracovala jako státní zaměstnanec a cca polovinu času jsem se pronudila také, ač jsem měla všechno splněno do puntíku a v pořádku. Můj kolega neuměl pořádně s počítačem, krátké sdělení či výzvu sepisoval klidně půl dne, nedokázal pochopit některé souvislosti, prostě bych řekla, že byl rozhodně nejhorší z nás. Přesto nám byl vedením předkládán jako top pracovník, ze kterého by jsme si měli vzít příklad - v práci trávil totiž hodně přesčasů (to že proto, že je neschopný a nestíhá v běžné pracovní době jim nedocházelo). Práce byla rozdělována spravedlivě, poměrně podle složitosti atd, prostě bylo nám nakládáno stejně. Kdyby proběhl u nás audit, bude za nej pracovníka vyhlášen onen tupec - měl co dělat aby stihl práci, tudíž nějaký internet nebo hry nepřicházeli v úvahu - navíc s internetem neuměl zacházet. Proto se ptám, měli oni vyhození úředníci vše hotovo a kolik práce odvedli? Podstatně méně než ostatní?

0 0
možnosti
IH

misaviki

9. 9. 2009 14:11
Re: Z vlastní zkušenosti

Proč jim tedy nadřízený dával méně práce než ostatním? Pokud stejně, jak je možné, že jim na to stačila 50% pracovní doby a ostatním ne? Podle mého názoru by ve státní správě stačila půlka lidí než je teď, ale schopných. Tímto systémem, že se zkontroluje co kdo dělal na počítači, se zase akorát poplácá po rameni týpkům, kterým vše dlouho trvá, jsou méně schopní, tutíž pracují celou pracovní dobu. Audit by se měl spíše zaměřit na to, kolik by průměrně schopný člověk měl stihnout práce a ne zda někdo tráví čas na internetu. Tím samozřejmě neomlouvám lemplovství a nechuť k práci. Ale toto mi spíše přijde jako populistický krok, jako že se zamete s nemakačenky. Ale co treba baba, která pobíhá po úřadě s drbama a kafuje - na tu nepřijdou.

0 0
možnosti
1

102030abc

9. 9. 2009 11:35
zbytek

To že trávil někdo tolik času tím, že nepracoval, není jeho vina, ale

vina jeho nadřízeného, který mu neumí řádně přidělovat úkoly,

kontrolovat jejich plnění a vymáhat odevzdání hotové práce.

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

9. 9. 2009 11:55
Re: zbytek

i když jsem se v článku k tomuto nedostal, máte pravdu.

Když jsem pracoval u soukromníka, bylo mu jedno, jestli si na jeho počítači najdu potřebné věci pro plánované schůzky, bankovní připojení na soukromý účet, atp.

Pochopitelně ale nestrpěl nějaké hraní karet nebo cokoli podobného ve chvíli, kdy nebyla hotová práce, kterou jsme měli zadanou. To bych řval i já sám na svého zaměstnance.

0 0
možnosti
1

102030abc

9. 9. 2009 11:35
Ale ale

No to se mi líbí..to rozhořčení..A vy tady co tu píšete v 11:27 a v 11:26..to máte zrovna pauzu na obídek nebo taky v kanclu? Nechci Vám kazit iluze ale ve všech svých dosavadních zaměstnáních jsem měl možnost využívat počítač i pro soukromé (pokud by nešlo o nelegální věci) účely. A Světe div se..ani jednou to nebyla státní správa. A víte proč? Protože moji nadřízení nebyli tabulkoví trotli, co vyhazují peníze za "IT audity" ale lidi, kterým stačilo, že se udělá ta rpáce co se má..a že nevyplní celých 89 hodin přesně každý den..kupodivu nikooho nepřekvapilo..V mém současném zaměstnání si dokonce mohu do PC instalovat vlastní programy, pokud se jedná o FreeWare, a díky tomu jsem naopak v práci efektivnější...a nemuselo se nakupovat zbytečné softwarové vybavení a pod. Popravdě..i jako klientovi je mi jedno..jestli si úředník občas zahraje karty na PC..hlavně když je můj požadavek vyřízen včas a podle zákona.

0 0
možnosti
JN

Já král 1

9. 9. 2009 12:12
Re: Ale ale

A o tom to je, požadavky většinou nejsou vyřízeny včas, protože si úředníci hrají na počítači karty. Audity jsou potřebné, alespoň se zjistí, kolik úředníků je zbytečných.

0 0
možnosti
PH

petrph

9. 9. 2009 11:31
špatnej audit

Z hlediska občanů by byl asi užitečnější audit, který by zjištoval, zda mají úředníci vyřízené všechny žádosti a požadavky občanů, zda dodržují předepsané lhůty na jejich vyřízení, a podobně. Jestli si po tom co je vše hotovo, si sednou k počítači, je občanům putna..

0 0
možnosti
1

102030abc

9. 9. 2009 11:36
Re: špatnej audit

Souhlas, zrovna sem psal to samé

0 0
možnosti
K

Komik1

9. 9. 2009 11:27
No jo!

Jenom by mně zajímalo, kdo těch 58 nezbytných úředníků přijal do práce.A proč.Kdo rozhodoval.Kdo schvaloval.Kdo kontroloval.To přece není jenom jejich problém.To je problém celého úřadu.

0 0
možnosti
A

akki

9. 9. 2009 11:26
Byla bych pro,

aby se audit udělal všude, kde jsou úředníci (i na vyšších postech) placení z daní. To by se vidělo, kolik zbytečných volů u těch stolů (slovy V+W) živíme. Možná, že by konečně úřednický aparát zeštíhlel, jak o tom všichni před revolucí snili.

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1631x
40 let mlád. Dle "hlasu lidu" jsem primitivním antikomunistou, nestydím se za to.
Pravicově smýšlející člověk, který si nenechá očkovat nesmysly. V diskusi používám své jméno a příjmení, to mnoho lidí nedokáže, se podepsat pod svá vyjádření. Spíše Vám pod anonymním nickem a kodexem nepovolenou profilovou fotografií budou niemandi vyhrožovat fyzickou likvidací, než by se podepsali pod svá slova.