Málem se utopil olašský rom a stává se z toho politická událost

Tato událost hýbe Českou republikou takovým způsobem, až to rádoby připomíná rasistické předsudky. Avšak stalo se něco, co je třeba vidět nejen jednostranným pohledem. Ale bohužel,  pohled na tuto událost a prezentace v médiích pouze vyvolává pohoršení u spousty občanů.

Jestliže se malý následník trůnu rumunského roma začal topit a bojuje v těchto chvílích o život, je jen velmi dobrým konáním našeho zdravotnictví, že toto umožňuje a tento lidský život má stejnou váhu, jako život kohokoli jiného.

To, že není zmiňovaný chlapec pojištěn, je velký zádrhel pro všechny příbuzné a pro naše úřady nevyjímaje. Toto ošetřování stojí velké peníze, a ty bude chtít naše zdravotnictví jistě uhradit. Pokud by tyto peníze nedostala nemocnice proplacené, vězte že na to přispějeme všichni ze svých kapes.

Ve srovnání s tím, že přijedete např. do Německa a tam se Vám něco stane (též jsem prožil), první se ptají na pojištění a předem upozorňují, že pokud nejste pojištěni a nejde Vám o život, mohou tato ošetření odmítnout. Je možné že chlapec není od počátku schopen transportu a tudíž nelze o něčem takovém uvažovat.

Toto však neznamená, že se sjede celá dynastie a budou si dělat, co se jim zlíbí. Možností ubytování mají spousty a to, že se nastěhují na místa, která nelze takovýmito způsoby obývat nebo je to přímo zakázané, platí pro všechny bez rozdílu barvy pleti a národnosti úplně stejně, jako zákony, na které se dotyční odvolávají ve chvíli, kdy je starostka obce Husinec chce vykázat. Jestliže ti lidé dobře znají zákony, tak se podle nich mají řídit.

Pokud by se z těchto incidentů vyvolaných povětšinou nezodpovědným jednáním našich evropských spoluobčanů stala věc politická, následně nucená k řešení ve styku se zahraničím, obává se určitě většina zainteresovaných orgánů obecní a státní správy toho, aby nebylo poškozeno jméno České republiky v zahraničí. To je velmi zřejmé podle toho, s jakou opatrností přichází s novými řešeními, které vídáme ve zprávách.

Jestliže ale nebudou chtít romové z Rumunska ochotně spolupracovat, a namísto toho, že by sami nepodněcovali rasovou nenávist slovy "Vy nám podle zákonů musíte pomoct, my tady nekrademe, ale Vy tady pořád máte něco proti cikánům", dopadne tato událost až na evropský stůl. A spousta českých "diskriminovaných" si na tom jen přihřeje polívčičku.

Tomu chlapci přeji, aby se uzdravil, aby měl lepší život, a aby už nikdy neprovedl takovou hloupost, že se půjde koupat po výstupu z rozehřátého auta. Aby pochopil, o čem je svět. Aby při usednutí na trůn dával školení svým "poddaným", učil je kodexu slušného chování, aby věděli, jak se mají chovat podle platných zákonů všech států, které navštíví.

Vzpomeňte si ale na tyto excesy vyvolávané jeho příbuznými za určitý čas a zeptejte se veřejně, jestli byla částka za ošetřování uhrazena. Těžko si někdo u nás dovolí udělat to, že budou vzata do zástavy ta lidová vozidla, kterými přijeli naši evropští spoluobčané.

Autor: Petr Johan | neděle 2.8.2009 0:40 | karma článku: 23,18 | přečteno: 1319x
  • Další články autora

Petr Johan

Klidně budu nácek

10.3.2014 v 7:37 | Karma: 23,55

Petr Johan

Bylo nám to jasné

5.2.2014 v 17:18 | Karma: 11,67