Jak je možné, že neodchází s Jiřím Paroubkem i David Rath ?

Jak je to možné, že se ti kluci, co si zpívali "My jsme ten správnej tým" můžou takto najednou rozdělit? Podle slov, které jsem slyšel z úst bývalého vůdce oranžové gardy, odchází, protože nejsou plněna programová prohlášení strany a on s tím nemůže souhlasit. S ním odchází stínový nevzniklý ministr sportu Jiří Šlégr, ale počítám, že asi z jiných důvodů.

Paroubek jasně prohlásil, že ČSSD už nebojují za zrušení poplatků u lékaře, a to on nemůže strpět. Zeptejme se, proč tedy neodchází spolu s Paroubkem i hejnec Rath? Vždyť to byl přeci jediný a poslední hejtman, který se nevzdával rozhazovat peníze krajských rozpočtů pro pacienty vybraných nemocnic, kteří si měli regulační poplatek sami uhradit.

Že by pan Kalouskobijec prostě už nechtěl jít ve stopách pána s přáteli na Marsu? Copak se to stalo? Že by se panu doktorovi nechtělo riskovat ztrátu svých prebend při změně politické příslušnosti? Odpoví mi někdo na tiskové konferenci, až si přečte tento blog, když bude mět projednávat ve sněmovně zákony klíčové pro Českou republiku?

Že odešel Jiří Šlégr, je jenom dobře, protože tam byl Paroubkem dotažen, jako známej ksicht.  Přivést do politiky člověka, který po tom, co si prodělá zranění po hrubém zákroku soupeře, ví, o čem to je a je schopen obdobně pomalu zlikvidovat někoho jiného? Takový člověk nám má jít vzorem, kázat morálku a tvořit zákony? Odchází jistě proto, že Jyrkovy plány nevyšly a Jiří Šlégr nezapadá do koncepce ostatním. A v každém případě nemůže říci "taťkovi" ne.

Ale zpět k tomu Rathovi. Vždyť už to vyzkoušel v ODS, tam mu to nešlo, tak proč by to nemohl vyzkoušet zase někde jinde? A s Paroubkem si přeci tak notovali, tak by ho mohl vzít sebou, ne? Ten by ho udělal jako prezident určitě premiérem.

 

 

 

 

Autor: Petr Johan | sobota 8.10.2011 0:50 | karma článku: 26,71 | přečteno: 1418x
  • Další články autora

Petr Johan

Klidně budu nácek

10.3.2014 v 7:37 | Karma: 23,55

Petr Johan

Bylo nám to jasné

5.2.2014 v 17:18 | Karma: 11,67