Já jsem vám to říkal

Teda pardon. Já jsem vám to neříkal, já jsem vám to psal, že to přijde. A ono je to tady. Teď jsem chytrej jak rádio. Ale dalo se to čekat.

Vzpomeňte si, prosím vás, někdo na to, jestli byla někdy nějaká stávka nebo vyvolávání jakýchkoli občanských nepokojů ze strany opozice v době vlády sociálních demokratů.

Já si na to nepamatuji.

 

Přišla vláda středopravicové koalice, levicoví poslanci odešli do ústranní, ale jen na chvíli. Hned se začaly kout pikle na to, jakým způsobem dostat vládu od válu.

Věřte nevěřte, ale já věřím tomu, že se tam (na vládě) pracuje na tom, aby se něco změnilo. Všude dokola však, hlavně od té opozice je slyšet jen to, že vláda nic nedělá, když něco dělá, tak to dělá špatně. To, že se podařilo přikládat do ohně, když se jeden CML snažil předvést svoji dobrotu a ochotu pomáhat a nebyl pochopen, zde nehodlám rozebírat, protože se destruoval sám. Tím ale pomohl i té opozici k tomu, že ona bude nadále destabilizovat vládu, tento stát a klid v této zemi, dokud nedosáhne svého.

 

Bohužel však na jakoukoliv, byť i drobnou záminku, měly být a musí být pánové a dámy z vládních stran připraveny, že je budou stíhat papparazzi, využívat hloupých přeřeknutí, předělávat texty vytržením slov z kontextu, což je běžná praxe z posledních let k likvidaci protivníka. Kdo má čisté svědomí, bát se ničeho nemusí a mnoho jich takových je a nebojí se tak postavit proti malomyslným chudákům s falzy.

 

Bohužel však přichází očekávaná záležitost s ovečkama. Nakrmíte, a ony jdou. Těm řeknete, že jim něco chce vláda sebrat a může za to ten a ten, a to byste viděli, jak to funguje. Řeknete jim, že se má zvýšit dépéháčko, že bude fšecko dražší, a ono je jim úplně jedno, o co jde, byť ani nevědí, co je to DPH a jdou stávkovat. Dostala se do éteru informace o tom, že dostávali příspěvek 300 Kč. Pořád ale chci věřit tomu, že to byl příspěvek odborů na občerstvení, a ne za to, že tam prostě přišli, protože potom by to bylo něco podobného jako s volbami v Krupce. Sakra, ale teď mi vrtá hlavou, když platím svému zaměstnanci celodenní stravné, tak mu vyplácím 149 Kč, tak to by byli hezky přepláceni. No … ponechám pro chytřejší hlavy.

 

Nemáme se nejlépe, to bych byl hlupák, kdybych to psal, že se máme dobře. Ale naše životní úroveň je ve srovnání se státy Evropské unie, kam jezdí mnoho lidí od nás na dovolenou, zlatá. Podívám-li se na takové Maďarsko, Rumunsko nebo Bulharsko, tak jsme na tom jako občané báječně. Zdravotnictví máme na úrovni a to také díky tomu, že si na to připlácíme.

 

Levicová garda zde před pár měsíci podporuje rozkol v nemocnicích, kde nabádá lékaře k nepokojům, aby žádali platy srovnatelné se západními státy. Státní pokladna nemá na všechny výdaje a je potřeba, aby na to vydělala, tak je potřeba zvýšit DPH a levice opět pořádá nepokoje, ale už občanské a když nepomůže stávka na Václaváku, zastaví dopravu, v loňském roce jsem vám to psal. Oni půjdou i k dalším krokům, já jen přeji vládě Petra Nečase, aby vydržela tento nátlak vyděračů. Pokud by to nevydržela, je to vítězství opozice.

 

A co bude dál? Vláda Petra Nečase padne, přijdou oranžoví zachránci v čele s Bohoušem, který si to už za kasou vyzkoušel, ale vyrobil tam nepatrnou dirku. Dobrá, bude mít nové pomocníky, tak se to může změnit, každý má dostat šanci.

 

Ale tahle současná vláda od opozice žádnou šanci nedostala. Všimli jste si?

 

Hezký den a příjemnější budoucnost Vám přeje

Petr Johan

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Johan | středa 25.5.2011 18:29 | karma článku: 18,04 | přečteno: 1725x
  • Další články autora

Petr Johan

Klidně budu nácek

10.3.2014 v 7:37 | Karma: 23,55

Petr Johan

Bylo nám to jasné

5.2.2014 v 17:18 | Karma: 11,67