Cyrile, už jste taky rudooranžovej?

Pan předseda KDU-ČSL dnes jasně vyjádřil postoj ke všem „přeběhlíkům“ ke straně TOP09. Žádá je, aby vrátili poslanecký mandát, protože neplní předpoklady křesťanskodemokratické politiky a tomuto programu se zpronevěřili.

Oni totiž nepodpořili jeho navrhovaný zákon o omezování a vyšším zdanění hazardu.

Na to z něj ještě vypadne oranžovorudá hláška o tom, že TOP09 měla takovou a takovou kampaň, která podle TOP09 stála cca 20 mil. Kč, ale „každý soudný člověk pochopí, že to muselo stát minimálně desetkrát víc a jistě to má spojení s tím hazardem".

Na dotaz novinářů, kde vzal odpovědné přirovnání tohoto desetinásobku, odpoví ve smyslu: My jsme měli kampaň, která stála 25 mil. Kč a nebyli jsme tolik vidět, zato když jsem si projel celou republiku a i v nejzapadlejší vísce na mě kouká p.Schwarzenberg z každé telefonní budky, tak jsem z toho usoudil, že to musí být dražší kampaň, než jen těch 20 miliónů, které TOP09 deklaruje. A když si uvědomil, že hovoří jen o svém úsudku, tak do toho hned zapojil, že to není vymyšlené, ale konzultované s různými agenturami. A chce po TOP09, aby doložili důkazy, tzn. i u které agentury si reklamní kampaň zajistili. 

Jediné, co z toho vyplývá, jen vyvolávání popudlivých asociací. To umí sociální demokracie velmi dobře a doufám, že se Vám to nestalo vzorem.

Že jste klesl, pane Svobodo, na úroveň politiků, kteří jen popuzují proti soupeřům, tím jste mne velmi zklamal. A mohu Vám říci, že pokud bude KDU-ČSL v tomto gardu pokračovat, může se stát, že už ve vládě vůbec nebudete, i když se o to viditelně snažíte a to opět ve spolupráci s ČSSD.

Buď Vám to Jirka nařídil nebo doporučil, a tím se dostáváte trochu do tísně nadvlády strany v koalici.

Nebo jste to provedl sám, čímž jste se zařadil do řady demagogů, kteří umí také jen bourat, zvlášť když vidí, že se někomu daří, a Vám zrovna ne. 

Vysvětlení: 

·         Sázky, automaty a jiné „hazardní hry“ jsou dnes také daněné a proč tedy přidávat další poplatky jen proto, že někde jsou vidět zisky?    Jediné řešení pro únik peněz občanů do hazardních her je - NEHRÁT.    Zástupci TOP09 byli pro zavedení sázek po internetu hlavně kvůli tomu, aby se zamezilo úniku peněz do zahraničních společností, ze kterých už se peníze na daních neuvidí.

·         Strana TOP09 je nejtransparentnější stranou na naší politické scéně. Oni jediní mají k nahlédnutí seznam sponzorů, žádná jiná strana toto podobně zatím neudělala. Takže když mají veřejně přístuný seznam s dárci a sponzory k tomuto datu celkem 33 miliónů a kampaň stála dvacet, tak na ně vrhneme další pseudokauzu?

·         KDU-ČSL má také jistě průzkumy a podle nich si lehce spočítá, že se socany to bude nejpravděpodobnější, tak proč nehlásat s nimi už teď, že ano. Někdo tomu dřív říkal převlékači kabátů. 

Jaký je rozdíl mezi přeběhlíkem a převlékačem kabátu? 

12 let jsem Vás a Vaši stranu volil, teď budete mít hodně těžkou práci mne přesvědčit o návratu. 

Padáte také do humusu, je mi Vás líto. 

Petr Johan 

Autor: Petr Johan | středa 7.10.2009 13:20 | karma článku: 27,12 | přečteno: 1573x
  • Další články autora

Petr Johan

Klidně budu nácek

10.3.2014 v 7:37 | Karma: 23,55

Petr Johan

Bylo nám to jasné

5.2.2014 v 17:18 | Karma: 11,67