Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

captain cook

8. 1. 2011 9:26
dalsi oprava - blogerka Hana van Soest Jarocka

Tentokrat o zaplavach. Napsala "V australském Queenslandu byla kvůli povodním vyhlášena přírodní katastrofa. Záplavy, které zasáhly většinu území státu Queensland, nemají snad v historii země obdoby."Maji. V Rockhamptonu rikaji, ze vyska soucasnych zaplav nedosahla zaplav z r. 1991 a jinde zas maji zaznamy, ze nekolik drivejsich zaplav v minulem stoleti bylo horsich.

Samozrejme, ze nijak nechci zmensovat rozsah ani vaznost zaplav, ale fakt je, ze zaplavy a Queensland jsou opakovanou historickou jistotou. Queenslandsky sever se nachazi v oblasti zname kazdorocni cyklonickou aktivitou a jeho jih nekdy dostava srazky, ktere zanikly cyklon necha v atmosfere a ktere pak putuji smerem na jih. Bydleni v Queenslandu je pekne z mnoha ruznych duvodu, ale musi se uvazit plusy a minusy.

0 0
možnosti
L

Lanai

5. 1. 2011 13:09
Moc hezká vánoční výzdoba

R^R^. Letos jsem se nikam do zahraničí nedostala o vánocích a chybí mě to;-(

0 0
možnosti
MM

captain cook

4. 1. 2011 12:51
vanocni odboceni - blogerka Hana van Soest Jarocka

Kdyz uz jsme u tech anglickych a anglosaskych vanoc, dovolte mi odbocit do blogu jak ho z Australie pise Hana van Soest Jarocka. Nedovoluje diskuzi a zrejme MOC dobre vi proc. Nektere blogy obsahuji totiz celou radu nepresnosti az vylozenych dezinformaci, ktere by ji v Australii dele usazeni krajane hned od zakladu vyvratili. Nejhorsi jsou jeji bludy o australskych vanocich. Aspon 75% jsou nepravdy nebo nepochopeni. S vetou za vetou si rikam ''co si to ta zenska vymysli" anebo " mezi jakymi sockami se pohybuje - takhle neslavi typicke australske rodiny". Mam dojem, ze neni v Australii spokojena a vynahrazuje si to tim, ze se stavi do pozice nadrazeneho Evropana. Tim ovsem jen prozrazuje, ze dostatecne nezna spolecnost ani prostredi v nemz zije. Kdovi, treba ani nema dostatecnou znalost jazyka.

Prikladam linky na vanocni blogy 2009 a 2010. Kdo ma zajem at se zepta. Rad odpovim a uvedu na spravnou miru. Ziji tu uz nekolik desetileti.

0 0
možnosti
K

kosciuszko

4. 1. 2011 11:06
Po týdnu ze stromku padá jehličí

V Británii mají asi jiné stromy, cedry ? sequoie ?;-D

0 0
možnosti
K

kosciuszko

4. 1. 2011 11:07
Re: Po týdnu ze stromku padá jehličí

cedrus britannicus pendulus ?

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

4. 1. 2011 10:19
Clanek je dost nefer

Britove slavi Vanoce stejne jako Cesi a na Vanoce si potrpi. Nevim, kde berete informaci, ze si na ne nepotrpi.

Slavi se velmi podobne (akorat se slavi 25teho & neji se kapr, ale to neni treba rozepisovat, to vetsina lidi uz vi). Stejne jako v CR se sejde rodina & pratele atd atd.

Stromek jsme zdobili 5teho a ne, stale neni seschly...........Kde jste na takovou hloupost prisla?

0 0
možnosti
K

kosciuszko

4. 1. 2011 8:39
na Boxing day se v Londýně

boxuje ?;-D Británie měla zůstat katolícká, protestanti pokazili všechny svátky.

Jinak karma, oduševnělý výkon.

0 0
možnosti