Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

8. 6. 2011 22:58
Pokud rodiče

mají rozum a dětem vše včas vysvětlí, pak žádná školní sexuální výchova neublíží. V opačném případě taková  výuka jen nahrazuje to, co rodiče zanedbali.  Mimochodem na nudapláži se děti chovají naprosto přirozeně a není na nich vidět, že by trpěly nějakou újmou.

0 0
možnosti
LV

xchickox007

9. 6. 2011 11:33
Re: Pokud rodiče

Přesně tak docela dobrý postřeh, stejně mám i praktický zkušenosti od dětí známých nebo kamarádů. Prostě dětská zvědavost je přirozená a děti se ptají už i na prvním stupni. A Viz ta nuda pláž....

Jinak další praktická zkušenost, nejhorší jsou prudérní rodiny co nevysvětlí nic. 8 z 10 holek z radikálně katolických rodin co znám (sex je tabu, sex výchova je zlá, vyspat se s někým před svatbou se rovná skoro vraždě) je do 20let těhotnějch. 6 z těch 8 nechtěně.. Jenomže jak jsou vystresováný tou skvělou "masáží" rodičů tak jim to ani nepřijde. Právě proto je potřeba sexuální výchovy, aby toto napravila. Děti si rodiče nevyberou a na některý informace (antikoncepce, interrupce, ochrana před pohl. nemocemi) by mělo být právo informovat dětí nadřazeno vždy nad právem fanatických rodičů

0 0
možnosti
HZ

DADAnce

6. 6. 2011 21:22
Mimochodem -

dalo některé z těch dětí najevo, že ho to nějak rozhodilo? Předpokládám, že by se rodičům, kteří mu takové věci mají vysvětlovat, svěřilo.

0 0
možnosti
LV

xchickox007

7. 6. 2011 12:36
Re: Mimochodem -

No ono děti některých rodičů jako je např. paní Jochová, to maj v hlavě daleko víc v pořádku než ti rodiče, jenom díky tomu, že jim škola udělala kvalitní osvětu, nebo že měli takové spolužáky, kteří jim vysvětlili že nejsme ve středověku a že katolická církev hlavně v oblasti sexu šlápla a šlape několikrát hodně mimo (navzdory všem doporučením odborníků, výzkumů a pod...)

0 0
možnosti
LV

xchickox007

5. 6. 2011 10:50
Další článek zakomplexovaný ženský, která

se bojí, aby nedejbože někdo dětem osvětlil na co jsou kondomy. Celý článek je zbytečný strašák.

Pořád lepší, když těm dětem někdo tu sexuální výchovu vysvětlí, než když se pak nějaký dívce s patřičnou "rodičovskou výchovou" narodí v 16 dítě, ona je donucená rodinou vzít si nastávajícího a má po životě...

Sexuální výchova ohledně antikoncepce, rozdílů mezi pohlavími, možnostech potratu a prevenci proti otěhotnění a pohlavním nemocem by měla být povinná od ZŠ.To jak kdo souloží, kde a ským už je každýho věc, ale základ je základ, ten by měli znát všichni nehledě na to jaký paka maj doma rodiče. Pokud nebude, ničemu a nikomu to nikdy neprospěje... navíc to otevře vrátka extrémistům stylem... já nemusím.(prodat ti cigarety, maso... dodržovat zákon, chodit v neděli do práce, a pod. kraviny)

0 0
možnosti
O

Orel3

4. 6. 2011 10:08
K sexuální nevýchově

Konečně někdo vtipně a výstižně řekl, že intimní život je podstatnou součástí života, na které je podstatné slovo intimní - tedy že mi ho nezkazí učitelka tím, že ho zařadí do kategorie sport nebo divadlo. Takhle pojatá výchova vezme všemu intimnímu jeho kouzlo a je smutné, že různí propagátoři sexu dělají svou výchovou již z nebohých dětí sexuální invalidy...orel

1 0
možnosti
HZ

DADAnce

4. 6. 2011 21:37
Re: K sexuální nevýchově

Vyměšování je taky dost intimní záležitost, přesto se o vyměšovací soustavě učí... dost lidí považuje za intimní věc i svoji víru nebo světonázor. Má se přestat učit filozofie?

0 0
možnosti
Š

Šach.mat

3. 6. 2011 22:55
"... aby si nás (nakreslené) rodiče

prohlížely cizí děti..." ;-D;-D;-D

Vy teda máte starosti...

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

3. 6. 2011 21:58
lidi jsou prostě nepoučitelný

Fotbalu, politice a sexu u nás rozumí každej, tak proč by nám měl někdo cizí něco vykládat, že jo. Problém je, že dnešní odpírači sexuální výchovy mají na sex tak vychýlený pohled, že by sami potřebovali takový kurs projít. A tihle lidi budou v tomhle směru vzdělávat svoje děti. Dopředu ta děcka litutju, jaké stíhy, strachy a mindráky si do života z domova odnesou a jak to budou mít těžké v intimní oblasti.

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

3. 6. 2011 22:40
Re: lidi jsou prostě nepoučitelný

To je skutečné neštěstí, když matka své dceři vštěpuje názor, že sex je něco ošklivého a navíc z toho může mít rakovinu. Ta matky poslušná děvčice s tím vstoupí do manželství a oba partneři si to protrpí až do důchodu, pokud od ní mužský včas neuteče.Rv

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
HK

helenakopacova

3. 6. 2011 17:18
Nechápu

Přesně nechápu, z čeho je vlastně paní autorka pohoršená. Když chceme dítěti vysvětlit, odkud a jak "se berou" děti, především musíme začít u odlišnostech mezi mužem a ženou. Je jasné, že v ranném věku většina dětí neviděla jiné zcela nahé dospělé, než vlastní rodiče. Tudíž mi přijde zcela přirozené, že měli namalovat zrovna je. A kresby si ukazovaly navzájem, aby zjistily, co na jejich obrázku chybí, případně přebývá apod. Teď hlavně doufám, že dotyčná dotčená sepsala petici, udělala ve školce co největší humbuk a petici zaslala na všechny možné instituce....:-P

0 0
možnosti
HK

helenakopacova

3. 6. 2011 17:20
Re: Nechápu

pardon..."u odlišností" a "měly namalovat"...píšu jako prase Rv

0 0
možnosti
HW

joyFX

3. 6. 2011 16:52
Je velmi žádoucí,

aby se dítě tyto informace dozvídalo od poučeného člověka, ale ne od rodiče. rodič do toho zatahuje právě to svoje konkrétní rodičovství, svoje sexuální frustrace, stud, neschopnost používat odborné výrazy. a to je průšvih.

jakmile se sex začne prezentovat jako něco nečistého, divného, úchylného, vzniká nám tzv. křesťanský sex, což je vrchol přetvářky a manipulace :-)

0 0
možnosti
G

Gehenna

3. 6. 2011 17:00
Re: Je velmi žádoucí,

No jasně, co jiného je sex než technická věc bez nějakého studu apod.

Dítě snad patří rodině a ta má právo si o něm rozhodovat. Dokonce i právo na špatná rozhodnutí je součástí demokracie.

Nejsme ani v nejmenším věřící a stejně si nepřejeme, aby naše děti podobné věci učil nějaký náhodný nýmand, o kterém člověk lautr nic neví, a i kdyby věděl, stejně nemá extra na vybranou.

Nemluvě o tom, že frustrace apod. pramenící z konkrétní rodinné situace jsou většinou organické a dítě je zvyklé se s nimi srovnávat, jedno jak. Tady hrozí frustrace neorganické, pramenící v cizích lidech... nikdo nemůže zaručit, že člověk, který se přehnaně zajímá o to, aby šestileté dítě vědělo o sexu co nejvíc, s ním sám nemá problém.

0 0
možnosti
B

blazab

3. 6. 2011 16:43
Já tomu nerozumim

Vy si v profilu píšete, že jste učitelka v domácí škole, z čehož bych usoudil, že děti do školy neposíláte. Takže se to nejspíš týkalo jinýchrodičů než Vás. Nicméně, já to vidím tak, že z té domácí výuky tak trochu plyne, že proti školství vůbec máte nějaké výhrady.

K článku jako takovému: Jistě je pravda, že se nemá nic podepisovat bezmyšlenkovitě. (Ale mj. tu na idnes byla řeč o prohlášení o odpovědnosti za škody, které prostě před odjezdem na školu v přírodě/lyžák/... podepsat musíte, i když po právní stránce neznamená nic - odpovědnost stále nese škola.) Já puritán jsem, ale tohle by mi teda vůbec nevadilo. Nakonec děti neměly rodiče vyfotografovat a fotografie přinést do školy, měly je nakreslit, a to počítám schematicky. Vaši obavu bych tedy sdílel, pouze pokud bych měl mimořádně výtvarně nadané dítě. 

0 0
možnosti
ZH

Saarinen

3. 6. 2011 16:41
Takové

přiblblé přednášky jsou jen dobré k čerpání peněz z socialních programů,kterých je mnógo.Jak by se tito Uzlové jinak dobře živili.Opravdu mě potěšilo jak otevřená jsme společnost,co se týče sexualní výchovy.Škola se má starat o to,aby z ní odcházeli vzdělaní lidé a výchovu nechat na rodičích.Každá rodina má svoje hodnoty,proč někoho odsuzujete za to,že se doma neproducíruje před zbytkem rodiny nahý.Je i diskutabilní,jestli je pohled na nahého rodiče také normální pro potomka!!!

1 0
možnosti
HZ

DADAnce

3. 6. 2011 18:06
Re: Takové

Škola taky vychovává... Ale jak jste řekl, jde o vzdělání... a tohle prostě k základnímu vzdělání patří.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4597x
Matka tří dětí, učitelka v domácí škole a místopředsedkyně Výboru na obranu rodičovských práv...

Seznam rubrik

Oblíbené stránky