Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Šerlok Homeless

21. 10. 2010 11:12
Moje řeč

a karma. R^

0 0
možnosti
K

Kudllanka

22. 4. 2009 14:51
Koukejme na ty naše rasisty

Už vylézají, už tu oponují, už se bojí lynče... Napsal jste to dobře. je to přesně tak. Sajrajta co hodí do oken domu o půl páté ráno zápalné lahve netřeba liovat. A pokud chudáček nevěděl, že by mohl někoho popálit, pak tím spíš. Neškodných nesvéprávných máme dost, co s těmi škodícími? Pseudohumanisti tu vyjou jak šakali u vily... ráda bych si přečetla, co by tu psali, kdyby to někdo hodil domů k nim a hořeli oni sami, či jejich děti. No to by byl cirkus... to si pište, ale že šlo o nějakou romskou rodinu... to se mnohým z nich nezajídá, stačí se podívat po diskuzích - ukázková je ta náhradní, na diskuse-novinky.cz Nechápu, co dělá naše netová policie, proč to dávno nezavřela, snad je hlásání rasismu a nenávisti vůči skupině obyvatel u nás trestným činem... nebo to neví?

Ano, souhlasím, byla to česká rodina, Češi toto udělali Čechům, je to tu už jako v islámu, kde se vyvražďují mezi sebou sunnité a šiíté.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

21. 4. 2009 15:13
Pane Jochu, zde bych poprvé polemizoval...

Článek obsahuje brilantní i zcela pochybné úvahy a je mimo možnost tohoto diskusního okénka je vlákno po vláknu rozplétat a komentovat. Stručně:

1) Zrušení trestu smrti považuji za důkaz vyzrálosti lidské společnosti, která má již takovou moc a sebevědomí, že dokáže izolovat zlo velkorysejšími prostředky, než samo toto zlo používá (tj. vrahy nevraždí, ale izoluje, v budoucnosti možná i válečné agresory nebude zabíjet, ale eliminovat nekrvavými metodami, na čemž tech. vývoj již pracuje). Emotivní volání po trestu smrti po každém hrůzném zločinu je sice v demokratické spol. běžné, překvapuje mne však, pokud je  slyšet od člena intelektuální elity.

2) Kdo upaluje děti - nevím, kde berete jistotu v motivech pachatelů, když se o případu ví tak málo. Neví se kdo to byl, kolik jich bylo, proč to udělali, co věděli a nevěděli - podle Vašeho myšlenkového návodu Vaši levicoví "přátelé" ihned označí za "upalovače dětí" i vojáky, kteří otevřeli pumovnici nad Srbskem a Irákem, ...

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

21. 4. 2009 15:29
Re: Pane Jochu, zde bych poprvé polemizoval...

..(cožpak nepočítali s tím, že tam mohou být děti), nebo za vraha dětí může být považován každý, kdo nelegálně manipuluje s ohněm. Ty příklady jsou extrémní a trochu přitažené za vlasy, ale chtějí naznačit to, že s definitivním odsouzením je třeba počkat do doby, než bude k dispozici více informací o pachatelích.

3) Ne romské,ale lidské oběti - máte zcela pravdu. Toto je zcela lidský a přirozný úhel pohledu, hodný uznání. Jen bych za označení "romský" neplísnil media, protože znám opačný extrém - v itálii v rámci politické korektnosti jsou media kritizována za označování národnosti u pachatelů tr. činnosti. Protože Rumuni v ní hrají naprostý prim, při respektování požadavku by došlo ke zcela absurdnímu zkreslení informačního obsahu. Media byla a jsou trochu nedokonalá, nespravedlivá, nějaké umělé narovnávání plodí více škody než užitku...

0 0
možnosti
RS

Zylbrsztajn

21. 4. 2009 8:12
Děkuji

Vždy jsem byl proti trestu smrti. S vaším článkem však souhlasím. Napsal jste to brilantně. Děkuji vám.R^

0 0
možnosti
PK

kraken

20. 4. 2009 19:24
rozhodne nesouhlasim s tim, co se tam stalo,

ale tohle je presne ten emotivni, zaujaty, burcujici projev, ktery by mel byt ukazka, proc trest smrti opetne NEZAVADET. Zni to jako "Burn the Witch! Burn the Witch!"

K pripadu samemu se vyjadrovat nebudu, nemam dostatek indormaci. nevim, jak vy. Vec je v zacatku, nevi se nic. Dokonce je mozne, ze to byl jen blby napad nejakych ozralu, protoze dle starosty mel byt ten dum dlouhodobe prazdny. Sam tomu neverim, ale i to se musi zjistit. Muse se dit poctive, spravedlive setreni a nasledne spravedlivy, objektivni a CHLADNOKREVNY soud, nikoliv soud dle pana Lynche.

Vy tu spravedlive besnite a chrlite silna slova - ale timto byste presne vypustil lyncovaci bestii z lahve, zamezil spravedlivym soudum, zapricil justicni vrazdy. Nakonec i nejusticni - ono by pak stacilo ukazat - "On za to muze" a nez by se zjistila fakta, dotycny by byl rozsapan besnym davem.

0 0
možnosti
RS

Zylbrsztajn

21. 4. 2009 8:13
Re: rozhodne nesouhlasim s tim, co se tam stalo,

Ale vůbec ne, nepodsunujte Jochovi, co nenapsal.

0 0
možnosti
P

pěnice

20. 4. 2009 18:37
Nevím proč už předem

 někteří mluví o rasovém útoku,když zcela nedávno na sebe stříleli samotní Romové a vyřizovali si účty.Nečekám,že postižení na sebe prásknou,kdo si to s nimi vyřizoval tímto způsobem nějaké problémy.Spíše budou ze sebe dělat oběti bílých.Ráda si počkám na závěr šetření.

0 0
možnosti
KNR

Kmet na Razgrad

20. 4. 2009 18:34
Jsem zvědav...

...zda budete trvat na hrdelním potrestání těchto pachatelů i tehdy, pokud se prokáže jejich cikánský původ...;-)

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora.2

20. 4. 2009 18:13
Možná mají české občanství, ale nejsou to češi.

A pokud to jsou češi, pak jsem rád, že jsem moravák. ;-D Ale tomu ani sám nevěříte. ;-)

0 0
možnosti
MP

Vrah

21. 10. 2010 19:26
Re: Možná mají české občanství, ale nejsou to češi.

Když už „jsme si“ vymysleli ten ohyzdný název „Česko“ (tedy celé území ČR), měl by k němu existovat adekvátní výraz pro libovolného obyvatele s českou státní příslušností – „Českan“; a bylo by. ;-D

0 0
možnosti
J

jirkaknop

20. 4. 2009 18:11
Obávám se

že právě toto je případ,kdy by mohlo jednosuše dojít k justičnímu omylu nebo spíše k justičnímu zločinu vraždy. Případ je medializován a policiie , státní zastupitelství i soudy budou chtít dát veřejnosti najevo svoji moc a sílu. Takže klidně odsoudí nevinného. Tahle vražda či pokus budou totiž muset být vyřešeny za každou cenu. Smutné je,že spousta dětí umírá mučena vlastními rodiči.

0 0
možnosti
V

Vikina

20. 4. 2009 16:47
Tentokrát

plný souhlas.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky