Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

janacz

13. 8. 2010 11:55
Já nesmrtelnou duši nemám

tak kdybyste mě a podobné vynechali,  jinak je to Skutečná diskriminaCE.

0 0
možnosti
IS

3sloni

2. 2. 2009 18:40
lajalitajako duvod poceti?

Mily pane Jochu,

pochazim z oblasti Hlucinska, kde je 93 % katoliku, z nich prevazna cast aktivnich. Kupodivu i u nas jsou rodiny s tremi detmi spise vyjimkou.

Mimochode, pokud si nekdo z nich porizoval sve deti z loajality vuci spolecnosti, tak bych byla uprimne prekvapena. Pokud jste sve deti pocal z tohoto duvodu Vy, pak je mi jich uprimne lito.

0 0
možnosti
Z

Zawgat_Mohammed

20. 1. 2009 17:01
Loajalita k civilizaci

To me dostalo. Clovek by mel mit deti kvuli loajalite ke svemu narodu/etniku/podobne zijicim lidem.

Tento nazor jsem zatim slysela jen od jedne obyvatelky Pasma Gazy, ktera rika, ze stejne nic jineho delat nemuze. Izrael jim nici skoly, nemaji praci, nesmi cestovat, tak co jineho muzou delat, nez provozovat sex, plodit deti a doufat, ze jednou bude techto deti tolik, ze umlati Izraelce klackama.

Ale jinak celkem dobry clanek.

0 0
možnosti
KM

kleo

9. 1. 2009 8:28
Máte jistě pravdu, ale žel

ani lidé stoprocentně religiosní nemůžou mít žádnou jistotu, že jejich děti budou taky takové, v dětech se může zklamat i hluboce věřící člověk. Jinými slovy řečeno: je lepší život s Bohem než bez něj, ale ...?

0 0
možnosti
K

kion111

8. 1. 2009 16:16
Dobrý článek

Karma pane JochuR^[>-]

:-©EU

0 0
možnosti
W

Wendolene

7. 1. 2009 17:42
Zacinate se nejak opakovat

Neni to tak davno, co jste publikoval podobny "clanek". V dnesni dobe je celkem jedno , kdo je ateista ci krestan. Cesi maji deti mene a pozdeji, protoze si vice uvedomuji, ze je to a) velka zodpovednost b) financne narocne

c) vetsina zen prebira a prebira, chce najit toho praveho

d) nebojte, zachrani to vlna imigrantu jako v ostatnich zemich..

Chudina ma vzdy hodne deti, bohati lide mene...a je jedno, kdo chodi do kostela. Nabozenstvi s tim nema nic spolecneho.

0 0
možnosti
I

iruka

7. 1. 2009 15:26
Jochu,

ty jseš opravdu hovádko boží 8-o

0 0
možnosti

anžto

7. 1. 2009 14:40
není to tak

Lidí, kteří nemají děti jen díky vlastnímu pohodlí je definitvně menšina. Většina lidí má málo dětí proto, že si nejsou jisti, zda své děti uživí. Mají na krku hypotéky a žena na mateřské rodinnému rozpočtu nepomůže. Kdyby chtěla jít pracovat, má zas jiný problém  a to, kam umístit dítě během toho, kdy jsou oba v práci. Já a můj bratr jsme byli umístěni do jeslí. Tyto instituce tu ovšem již dávno nejsou, nehledě na to, že i do školky dítě umístit je často problém...Tyto faktory jsou si myslím hlavní příčinou nízké porodnosti.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

13. 8. 2010 12:39
Re: není to tak

Myslím, že je to i tím, že se posunulo vnímání toho, co je to "chudoba". Málokdo je dnes ochoten dávat svým šesti dětem denně k obědu vodovou polévku, k večeři brambory s mlékem a o neděli to zpestřit polévkou masovou. Jedny boty na rok už dneska taky nestačí... a i kdyby stačily, chudáci děti by si to ve škole od spolužáků pěkně odskákaly. Lidé chtějí pro své děti kroužky, nechtějí jim říkat, že jim nemůžou koupit počítač, protože místo počítače mají bráchu...

0 0
možnosti
PK

Ccecil

7. 1. 2009 14:19
Velmi správná úvaha

Jsem rád že v záplavě uvolněných názorů je taky jeden, co dokáže domysled příčiny a důsledky. Děkuji.

0 0
možnosti
LU

pidla

7. 1. 2009 12:54
Velice špatná úvaha,

vaše analýza vychází z špatného předpokladu, že člověk religiozní má více dětí než sekulární. To není spolehlivým statisticky podloženým rozborem nikde dokázáno, tudíž zevšeobecňujete. To je špatné. Chováte se jako naši novináři, pro svoji pravdu překrucujete fakta.Používáte cizí slova, vyvyšujete se tak nad nevzdělanou část populace ?RvJste velice nebezpečný člověk.

0 0
možnosti