Probůh, přestaňte už s těmi vejci!

Ano, může si za to Giorgino Paroubek sám, měl se tomu poprvé zasmát, udělat z toho vtip, každý by pak na to zapomněl. Místo toho reagoval jako zuřivý, nevrlý, nerudný dědek; první plato rozkopal a teď se mu každý směje a z hodu vajíčkem na Giorgina se stal národní sport! Nemohl mu Dimun poradit lépe? K čemu je? Být Tvrdíkem, propustil bych ho.

Přesto však: přestaňte s tím, okamžitě s tím přestaňte, je to dětinské, trapné, sprosté, nevhodné, nevkusné, a teď už taky nebezpečné.

Paroubek se bude situovat do role oběti, už začíná démonizovat své politické oponenty; ale to není to nejhorší. Nejhorší je, že jako každý lidský zlozvyk, jako každá lidská neřest, i toto je nakažlivé: bude-li to pokračovat, nakonec každý politik, každý státník na svém mítinku bude vystaven útokům vajíček z rukou Aktivist-Jugendu svých oponentů. Naše politická kultura, již nyní tak hrubá, zhrubne ještě víc. Občanské přátelství - FILIA v aristotelském smyslu – jež je nutnou podmínkou zachování POLIS, půjde do háje. A s ní, dříve nebo později, i POLIS samotná. Probůh, to tady nikdo nečte Thukydida?

Nyní na závěr jako ředitel Občanského institutu, tj. generálního štábu pravice v ČR, pár slov k našim mladým:  

Pokud jste i vy – vedle těch pre-pubertálních adolescentů - házeli vajíčka na Giorgina, okamžitě s tím přestaňte, okamžitě! Je to vrcholně neliberální – a my jsme přece za svobodu slova, no nejsme? Ano, jsme za svobodu slova, jsme za svobodu slova i pro tu socialistickou chásku; a jsme taky i za svobodu shromažďování – ano, za svobodu shromaždování i pro ty naduté naboby socialistického negativismu.

Ba co víc, nejen že je to vrcholně neliberální, je to i vrcholně nekonzervativní a... ehm,  negentlemanské! Zajisté, zajisté, já vím, konzervativní gentleman má – občas, místy, zřídkakdy – socialistu zpráskat jezdeckým bičíkem, ale nikdy, nikdy, nikdy (slovy: nikdy) se nesníží k tomu, aby po něm hodil vejce.

Vejce si to nezaslouží.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Roman Joch | středa 27.5.2009 21:19 | karma článku: 28,58 | přečteno: 2525x