Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

milanalois

28. 7. 2008 19:33
enviromentalismus je nový socialistický centralismus

Jaký je rozdíl mezi marxistickoleninským socialismem, nacionálním socialismem a enviromentalistickým socialismem?

Marxisté-leninovci chtěli vyhubit jednu třídu: vlastníky výrobních prostředků. Dílem vyhubit, dílem "převychovat".

Nacionální socialisté chtěli vyhubit několik národů, některé jen dílem vyhubit a dílem převychovat, jiné vyhubit totálně.

Enviromentalisté chtějí vyhubit většinu lidstva. Zhruba 90 %, Jsou to nejhorší a nejzlejší, co tu kdy bylo.

0 0
možnosti
E

ephemeroptera

28. 7. 2008 14:12
Parazitismus

Takže abych to shrnul: V klasickém liberalismu si zaslouží ochranu pouze to, co je vlastněno.... To už není právo vlastnit majetek, to už je přímo diktatura soukromého vlastnictví... Jak může někdo vlastnit vzduch, který dýcháme, řeky, moře, pralesy, živočišné druhy apod.?....  to je tak neuvěřitelně sebestředné, pokrytecké a hloupé, že jestli v tomto opravdu spočívá klasický liberalismus, pak je to to nejhorší svinstvo jaké tuhle planetu může potkat.... Klasický liberalismus = devastující utopie

V souvislosti s Konzervatizmem, byla zmíněna morálka ... jaká? Křesťanská? No jenom to ne... jen málo věcí je pokroucenějších a pokrytečtějších...

Oba dva, v článku zmíněné proudy, mají jedno společné.... Jsou neuvěřitelně sobecké a dělají z člověka střed vesmíru ... vše je podřízeno potřebám člověka za jakoukoliv cenu.... takhle se myslím chovají ... paraziti.

0 0
možnosti
AF

anemone1

28. 7. 2008 15:37
Re: Parazitismus

vsechen zivot jedna tak, jak se hodi pro nej, ne jen clovek nebo paraziti. Kdyby tak nejednal, rychle by vyhynul.

0 0
možnosti
MH

Martin Hnízdo

28. 7. 2008 12:18
Omyl pane Patočko

Konzervativec nikdy pyšně netvrdí že ví co člověku prospívá a nedává zaručené recepty jak dožít šťastných zítřků.Narozdíl od socialismů,komunismů ad. si kozervatismus netroufá určovat lidem co je pro ně lepší a vždy s nedůvěrou hledí do budoucnosti. 

0 0
možnosti
PJ

patockajan

28. 7. 2008 12:42
Re: Omyl pane Patočko

Cituji :"V pohledu konzervativců má být příroda chráněna pro lidi před nerozumem lidí některých. Příroda má sloužit člověku, ne naopak. Ochrana – konzervace – životního prostředí je vskutku konzervativním podnikem – ale ku prospěchu těch lidí, jichž je ono prostředí životním, a kvůli nim a jejich dětem." A ted mi prosim reknete podle ceho, konzervativne, urcite, co je a co neni prospech lidi?

0 0
možnosti
PJ

patockajan

28. 7. 2008 11:32
Domyšleno...

Pane, ve skutečnosti jsou ekologisté konzervativnější než konzervativci. Vaši konzervativci totiž pyšně předpokláddají, že vědí, co člověku prospívá a co je možno zanedbat. ekologové tvrdí: příroda je systém, který člověk svým omezeníým věděním neumí poznat dokonale, a tak má hodnotu její fungování samo o sobě, ne takové, o jakém si člověk rozhodne, že mu prospívá. POdívejte, váš příklad se slony platí jen proto, protože z ti, kdo je pěstují na farmách, mají ze slonů prospěch. Tojsou ovšem jen sloni, na Zemi žijí statisíce přírodních druhů, ze kterých se prachy vytřískat nedají. Nicméně v ekosystému mají svou funkci, pokud jste věřící, tak snad nepředpokládáte, že je bůhstvořil, aby byli člověkem vyhubeni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky